17 Şubat 2021 Çarşamba

Mitsubishi Outlander


Mitsubishi'den büyük bir sürpriz geldi. Uzun zamandır tamamen yeni bir model tanıtmayan Japon üretici, SUV modellerinden Outlander'ın yeni nesliyle karşımıza çıktı. Araç, dışarıda olmasa da iç mekanda ve kaput altında, grubun diğer markalarından izler taşıyor.

Markanın son zamanlarda bütün araçlarında kullanmaya başladığı çift katlı far grubu tasarımını benimseyen otomobilin ön bölümünde LED üniteler ve öne çıkıntı yapan panjurun kromajlı süslemeleri görülebiliyor.

Çapları 20 inçe kadar çıkan modelin B ve C sütunları siyah renkli, yan aynalarsa camların altına sabitlenmiş. Alçak tavan rayları ve yüzgeç antene sahip Outlander'ın arkasındaysa spoiler, ince uzun LED stoplar ve sahte egzoz çıkışları dikkat çekiyor.

Boyutlarında da artış yaşanan otomobil eskisinden 15 mm daha uzun, 51 mm daha geniş ve 38 mm daha yüksek. Aks mesafesi de 36 mm uzamış. Bu sayede boy 4.710 mm, en 1.862 mm, yükseklik 1.748 ve aks mesafesi de 2.706 mm'ye ulaşmış.

İç mekanda üç koltuk sırası sunan Outlander'ın bu bölümü modern bir tasarıma sahip olsa da kardeş marka Nissan'dan alınan vites selektörü, dokunmatik ekran, klima kumandaları, kapı içi kumandalar ve dijital gösterge paneli gözlerden kaçmıyor. Sürüş modu seçimi, vites kumandası arkasına eklenen düğmeden yapılabilirken ince yapılı havalandırma ızgaraları şık görünüyor.

Avrupa'da ilk etapta 2 litre hacimli ve 150 beygir güç üretebilen benzinli motorla satılacak olan Outlander, okyanusun karşı tarafında 2.5 litre hacimli, 184 beygir güç, 245 Nm tork üretebilen benzinli motora sahip olacak. Manuel modu 8 ileri vitese sahip olan sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) donatılan araçlar önden veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor. Hibrit versiyonsa 20 kWh kapasiteli bataryalarla 87 km elektrikli menzil sunabiliyor. Bu aracın yakıt deposu da genişlemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder