17 Kasım 2020 Salı

MINI Vision Urbanaut


Son zamanlarda ortaya konsept çıkaran üreticilere Mini de katıldı.İngiliz markanın bu sefer karşımıza çıkan aracı, daha önce üreticide eşini görmediğimiz bir MPV. Üstelik otomobilde otonom sürüş özelliği de var.

Yusyuvarlak hatlarıyla öne çıkan konseptin bir Mini olduğu, kapalı ön panjurun hatlarından ve organik LED aydınlatmaların köşelerde oluşturduğu far şeklinden anlaşılabiliyor. Aynı görselleri jantlara da taşıyan üretici, bagaj kapağını dik açıyla aşağıya indirmiş. Kapağın büyük bir bölümü, marka ve model isimleriyle kaplanmış.

İlginç bir biçimde ön camı dışarıya doğru açılabilen konseptin kayar kapasından geçilen iç mekanda bol cam yüzey ferah bir hacim oluşturmuş. Bir otomobilden çok salonu andıran bölümde canlı renkler ve geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılmış. Hologramlarla süslenen kısımda direksiyon simidi ve pedallar görünmese de otonom sürüş kapatıldığında bu donanımlar ön panelden çıkıyor.

Elektrikli bir otomobil olan Vision Urbanaut hakkında bir performans verisi paylaşmayan Mini, aracın dotonom olması üzerinde daha çok duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder