18 Kasım 2020 Çarşamba

Lamborghini Huracán STO


Lamborghini Huracán gelişmeye devam ediyor. İtalyan firmanın bizlere bu sefer sunduğu araç, modelin pistlere en uygun seçeneği. Aerodinamik geliştirmeleri dikkat çekici olan otomobilin ağırlığı da aşağıya çekilmiş.

Zaten iddialı olan görünümü daha da dikkat çekici hale gelen STO'nun ön tamponunda çok daha geniş hava girişleri ve uzun bir splitter görülebiliyor. Ön camın ön kısmına ve ön çamurluklar üzerine hava çıkışları ekleyen Lamborghini, aracı 20 inç çaplı jantlarla donatmış.

Bu arada otomobilin ön kısmında, diğer Huracán modellerinde olduğu gibi bagaj için bir açıklık görülmemesinin nedeni, bagaj kapağının bütün burun kısmını içerisine alacak şekilde açılması. Hatta aracın farları da bu parça üzerinde açılan deliklerden yola bakıyor.

Aktif aerodinamik paketi bulunan otomobilin yan etekleri de yeniden şekillendirilmiş ve tavana, motor için hava girişi entegre edilmiş. Açısı ayarlanabilen büyük spoiler ve difüzörün haricinde arka kısımda yer alan hava kanalları ve yönlendirilebilir arka aks yol tutuşu iyileştimiş.

Bagajında kask için özel bir bölüm oluşturulan otomobilin iç mekanında, koltuklar dahil birçok yerde karbon fiber kullanılmış. Telemetrinin daha kolay takibine olanak sağlayan sistem ve araca özel grafiklere sahip dijital gösterge paneline sahip STO'da dokunmatik ekran bulunmuyor. Ayrıca kapı açma kolları da yerlerini kayışlara bırakmış.

Lamborghini'nin pistlerden yollara geçirdiği teknolojilerden biri Brembo armalı CCM-R frenler. Önde 390, arkada 360 mm çaplı karbon seramik diskler, Huracán GT3 ve Huracán Super Trofeo gibi araçların yarışlarda kullandıkları teknolojiye sahip.


Aracın sahip olduğu teknik özellikler, tahmin edileceği gibi muazzam. 5.2 litre hacimli V10 motoru 640 beygir güç, 565 Nm tork üretebilen otomobil 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve arkadan itiş sistemiyle donatılmış.

1.339 kg kuru ağırlığa sahip Huracán STO'nun 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3 saniye sürerken bu süratten durağan hale geçmesi sadece 30 metre içerisinde gerçekleşiyor. 0-200 km/s deparı 9 saniye süren modelin maksimum süratiyse 310 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder