19 Kasım 2020 Perşembe

Elation Freedom


Her geçen gün yeni bir marka doğuyor. Özellikle elektrikli otomobillerle birlikte önü açılan markalardan bu sefer karşımıza çıkanı A.B.D. merkezli. Tasarımı hazır olan ilk modelin ilginç özelliklerinden birisi de benzinli motorla da sunulacak olması.

Alçak ve geniş yapısıyla amacını belli eden otomobilin agresif görünen ön tamponunun altında bir splitter yer alıyor. İnce yapılı yan aynalar ve yanlarda görülen hava giriş ve çıkışlarının haricinde arkada seviye ve açı ayarlı bir spoiler, ince yapılı LED stoplar ve büyük bir difüzör bulunuyor. Burada karşımıza çıkan tasarım McLaren P1'ı andırıyor.

Karbon fiber şasi ve gövde panelleriyle donatılan otomobilin iç mekanı da sürüş odaklı tasarlanmış. Üst ve alt kısımları düzleştirilmiş direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve ince tutulan orta konsolun haricinde çok ince bir yapıya sahip havalandırma ızgaraları da bu bölümde öne çıkıyor.

Üç veya dört elektrik motoruyla donatılabilecek Freedom dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak ve gücü 1.435 ile 1.930 beygir arasında değişecek. Yüksek güçlü seçenek 0'dan 100 km/s sürate 1.8 saniyede ulaşabilecek ve maksimum sürati 420 km/s'te sınırlanacak. 100 ve 120 kWh kapasiteli bataryalar 485 ve 645 km menzil sunacak.

Şayet elektrik motorları sizlere yeterli gelmiyorsa aracın 5.2 litre hacimli V10 motorla donatılan bir seçeneğinin de sunulması planlanıyor. Audi ve Lamborghini modellerinde kullanılan ünite 760 beygir üzerinde güç, 660 Nm üzerinde tork üretebilecek. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla 0-100 deparı 2.5 saniyede tamamlanacak otomobilin maksimum sürati 386 km/s olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder