19 Kasım 2020 Perşembe

Mercedes-Maybach S Serisi


Eylül ayında S Serisi'nin yeni neslini tanıtan Mercedes'in Maybach logolu araçları da ortaya çıkarması çok uzun sürmedi. Yeni nesil Mercedes-Maybach S Serisi, daha da gelişen konfor özellikleriyle Bentley ve Rolls-Royce gibi markalara kafa tutuyor.

Maybach arması, yeni modele bazı tasarım farklılıkları getirmiş olsa da genel olarak S Serisi görünümü korunmuş. Ön panjur, tamponlar, kapıların alt çizgisi ve cam çerçevelerinde ekstra krom kullanımı, C sütunlarına eklenen logolar ve çift renkli olarak alınabilen gövde öne çıkan yenilikler. Ayrıca araçta farklı tasarıma sahip 19, 20 ve 21 inç çaplı jantlar da kullanılıyor.

İç mekanda da S Serisi'nin bir kopyası olan model, uzun aks mesafeli S Serisi'nden bile 18 cm daha uzun aks mesafesine sahip olduğundan arka koltuk yolcuları daha da bol hacme sahip. Gösterge tablosu ve dokunmatik ekranların tamamında farklı grafikler kullanılırken pedal setinden koltuk sırtlıklarına, özel yastıklardan trim parçalarına kadar her noktada Maybach logoları görmek mümkün.

Adaptif süspansiyon sistemi yeniden ayarlanan otomobilde aktif ses iptali kullanılırken izolasyon malzemeleri de daha bol kullanılmış. Arka koltuklar arasında yer alan buzdolabının soğutma sıcaklığı ayarlanabilirken koltuklar arasında sunulan tablete Android uygulamaları indirilebiliyor.

Aracın sunduğu yeniliklerden birisi de kapıların üzerine, tavana eklenen kumanda. Bu düğmeler sayesinde arka kapılar elektrikli olarak açılıp kapanabiliyor. Aynı iş sürücü koltuğundan da yapılabiliyor. Arka yolcuları sürekli tarayan lazer ışınları, 253 LED üniteye sahip ışıklandırmayı, yolcunun baktığı yöne doğru ayarlayabiliyor.

Aynı ışınlar, emniyet kemerini yolculara sunan otomatik kolların ne zaman uzatılması gerektiğine de karar veriyor. 18 adet hava yastığı sunan otomobilin arka koltukları yatırılabildikleri gibi sırt, oturak ve baldır masajı fonksiyonlarına da sahip. Ayrıca ısıtma ve soğutma fonksiyonları da standart olarak sunuluyor.

İlk etapta 8 silindirli, 4 litre hacimli motorla ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunulacak olan Mercedes-Maybach modelleri 500 beygirin üzerinde güç üretebiliyor. Hafif hibrit sistem sayesinde 21 beygir ek güç, gerekli durumlarda sağlanabiliyor. İlerleyen dönemde 3 litre hacimli benzinli motorla donatılan şarj edilebilir hibrit ve 6 litre hacimli V12 motorla donatılan versiyonların da satışına başlanacak. Bütün araçlarda 9 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.

1 yorum:

  1. kral çıplak!

    bu araba çirkin!

    gerçi bazı zenginler o çirkin arabalara sırf farklı gözükmek için biniyor ya!

    YanıtlaSil