18 Kasım 2020 Çarşamba

Infiniti QX55


Infiniti QX ailesi genişliyor. 3 yıl önce tanıtılan QX50'nin daha sportif görünümlü kardeşi olarak üretilecek QX55, temellerini paylaştığı modelin motor ve şanzımanını, hatta iç mekanını kullanıyor.

Büyük ön panjur ve agresif tamponuyla QX50'den biraz daha sportif duran SUV, 20 inç çaplı jantlar ve ince tutulmuş, siyah renkli çamurluk korumalarına sahip. Arka kısımda tavanı alçalan otomobil, şık spoiler, yatık bagaj kapağı camı ve çok daha hoş duran LED stoplarla öne çıkıyor. Genel hatların, 2016 yılında tanıtılan QX Sport Inspiration konseptine benzerliğiyse gözlerden kaçmıyor.

İç mekanı, 3 yıl önce tanıtılan kardeşiyle aynı olan araçta analog gösterge paneli, üç kollu direksiyon simidi ve çift dokunmatik ekran kullanılmış. Orta konsoldan başlayıp arka havalandırma ızgaralarına kadar uzanan deri döşeme de modelin ilginç detaylarından bir tanesi.

Kaput altında da tanıdık bir ünite barındıran QX55, değişken sıkıştırma oranına sahip benzinli motoru kullanıyor. Infiniti, 2 litre hacimli ve turbo beslemeli bu üniteden 272 beygir güç, 380 Nm tork alabiliyor. Sıkıştırma oranını 8:1 ile 14:1 arasında değiştirebilen motor, dört tekerlekten çekiş sistemi ve sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) eşleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder