18 Kasım 2020 Çarşamba

Subaru BRZ


Subaru'nun arkadan itişli küçük coupé modeli BRZ yeni nesline kavuştu. Büyüyen motoruyla Türkiye için daha da büyük bir hayal haline gelen aracın tasarımına baktığımızda birçok markanın detayını görmek mümkün.

Eskisinden çok daha yuvarlak hatlara sahip olan BRZ aslında genel biçim olarak çok değişmemiş. Yuvarlatılmış burnunda LED farlar ve agresif tampon dikkat çekerken yandan bakıldığında hem gövde çizgileri, hem de jant tasarımları Mazda MX-5'i andırıyor.

Şişkin çamurluklarıyla dinamik görünen otomobilin önünde bir Suzuki Swift görmek mümkünken LED stopların görünümü de Honda NSX'e göz kırpmış. Büyük sayılabilecek arka tampon, çift egzoz çıkışı ve ucu spoiler biçimli bagaj kapağı da bu kısımda öne çıkan detaylar.

Aracın iç mekanındaysa gerileme yaşandığı bile söylenebilir. Köşeli hatlarını koruyan bölümde eskiden göze çarpan metalik trim parçalarını görmek mümkün değil. Üç kollu direksiyon simidi aynı kalırken dokunmatik ekran güncellenmiş. Dijital gösterge paneline kavuşan BRZ, vites konsolunda çift kapaklı bir göze de sahip.

Kaputu altında 2.4 litre hacimli, 4 silindirli bir Boxer motor barındıran otomobil 230 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitese sahip manuel veya otomatik şanzımanlarla alınabilen BRZ arkadan itişli olmaya devam ediyor. 1.3 ton civarında olması beklenen ağırlıkla 0-100 km/s deparının 5.7 saniyede tamamlanacağı belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder