19 Kasım 2020 Perşembe

BYD D1


Çin'den bir elektrikli otomobil daha geliyor. Ama bu sefer aracın kullanım amacı farklı. Birçok diğer otomobilin aksine D1, ulaşım şebekesi şirketi Didi ile ortak olarak geliştirildi ve sadece firma için çalışacakların emrine sunulacak. En azından ilk etapta.

Tasarım konusunda Volkswagen ID.3'ten çokça etkilendiği görülebilen otomobilin en ilginç özelliği, sağ tarafında arkada kayar kapı kullanılıyorken solda kapının standart menteşeyle açılması. Sunulan geniş cam yüzeyler yolcuları daha ferah bir şekilde taşımayı sağlarken canlı gövde renkleri de duruşun monoton olmasının önüne geçmiş.

İç mekanda üç kollu direksiyon simidinin arkasında yer alan küçük dijital gösterge ve ortada yer alan büyük dokunmatik ekranın haricinde yüzen orta konsol ve üzerinde bulunan vites seçim düğmeleri görülebiliyor. Arka bölümdeyse yolcular için bir çift dokunmatik ekran, bardaklıklar ve USB girişleri sunuluyor. Ayrıca iç mekan, yerleştirilen kameralarla sürekli gözetleniyor.

136 beygir güç üretebilen elektrik motoruna sahip olan otomobil, sahip olduğu lityum iyon bataryalarla 420 km menzile sahip. Modelin boyuysa 4.390 mm olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder