22 Haziran 2018 Cuma

Chevrolet Blazer


SUV modellerin çok popüler olduğu günümüzde bu segmentlerde artık kullanılmayan bazı model isimleri bile geri dönüyor. Bunlar arasında yer alan Blazer, iki motor seçeneği ve ilginç tasarımıyla tanıtıldı.

Önden bakıldığında son zamanların popüler öğesi olan çift katlı farlara sahip olduğu görülebilen otomobilin dev ön panjuru Camaro modellerine de göz kırpıyor. Şişkin çamurluklar ve camların altına sabitlenmiş yan aynalar sportif bir duruş sergilerken jant çapları 18 ile 21 inç arasında değişiyor.


Karartılan sütunlar sayesinde tavanı gövdeye bağlı değilmiş gibi görünen Blazer'ın arkasında Infiniti QX60'ı andıran stoplar, şık bir spoiler, tampona entegre egzoz çıkışları ve 10 yıl kadar önce üretilen Mitsubishi modellerinin ön panjuruna benzer bir yapı dikkat çekiyor.

Camaro'ya olan benzerlik iç mekanda da devam ediyor. Opel modellerinde de görev yapan ve orta bölümü dijital olan gösterge panelinin yanında bulunan dokunmatik ekran ve aşağıya alınmış ince yapılı düğmelerle yuvarlak havalandırma kanalları tanıdık. Arka koltukların ileri geri hareket ettirilebilmesiyse bagajı büyütebiliyor.


Kaputu altında ilk etapta iki motor seçeneği bulunacak olan Blazer'ın 2.5 litre hacimli ünitesi 195 beygir güç, 255 Nm tork üretebilirken 3.6 litre hacimli V6, 309 beygir güç, 365 Nm tork üretebiliyor. Her iki motorda da 9 ileri vitesli otomatik şanzıman sunulurken iki veya dört tekerlekten çekişli seçenekler bulunacak. 2020 yılındaysa 2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip ünite bizlerle olacak. Bu motor 230 beygir güç, 350 Nm tork üretebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder