29 Ağustos 2021 Pazar

Jeep Commander


Jeep ailesi genişlemeye devam ediyor. Son zamanlarda Çin pazarına özel modellerle karşımıza çıkan üretici bu sefer de gözünü Güney Amerika'ya dikmiş durumda. Brezilya'da geliştirilip bu ülkede üretilecek model Compass temelleri üzerinde duruyor.

Tasarım anlamında büyük bir sürpriz sunmayan modelin ön bölümünde 7 bölümlü panjur ve ince LED farlar görülebiliyor. Sade bir tampon ve üst donanımlarda gövde rengine boyanan korumalar 19 inç çaplı jantlarla birlikte geliyor.

Yan aynalar ve tavanı siyah renkli alınabilen Commander'ın arka bölümü dik yapısıyla öne çıkıyor. Spoiler, yüzgeç anten ve ince yapılı LED stoplar da diğer detaylar arasında. 4.770 mm boya, 1.860 mm genişlik ve 1.682 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.795 mm.

Aracın iç mekanına geçildiğinde, özellikle ön bölümde Compass'ın izlerini görmek mümkün. Aynı ön konsola sahip olan Commander'ın ikinci koltuk sırası 140 mm ileri geri kaydırılabiliyor. Üstelik araçta 3. koltuk sırası da bulunuyor. Bagaj hacmiyse koltuk kullanımına göre 233 - 661 ve 1.760 litre arasında değişiyor.

Kaput altında iki motor seçeneği sunan Jeep, 1.3 litre hacimli benzinli motorun E85 ile de çalışan versiyonunu 185 beygir güç, 270 Nm tork üretebilecek şekle getirmiş. 6 ileri vitesli, çift kavramalı şanzıman ve önden çekişli olarak alınabilen araç arazi sürüşü için elektronik yardımcılara da sahip.

Araziyi daha ciddi düşünenlerse dört tekerlekten çekiş ve 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulan 2 litre hacimli turbo Diesel üniteyi seçecek. 170 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen üniteyle birlikte diferansiyel kilidi ve çok seçenekli arazi modu da geliyor. Yerden yüksekliği 212 mm olan aracın yaklaşma ve uzaklaşma açıları sırasıyla 26 ve 24 derece.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder