3 Eylül 2021 Cuma

Dacia Jogger


Dacia'dan güzel bir haber geldi. Romanya merkezli üretici, C segmentine farklı bir bakış açısı getiren Jogger'ı tanıttı. Üç koltuk sırasıyla alınabilen araç farklı gövde tiplerinin bir birleşimini temsil ederken hibrit motora da 2023 yılında kavuşacak.

Yükseltilmiş bir station wagon olarak tanımlanabilecek Jogger ilk olarak Extreme isimli paketiyle tanıtıldı. LED farları ve kromajlı ön panjuru, güçlü kaput tasarımıyla birleştirilen otomobilde tampon altı, çamurluk ve kapı altı korumaları kullanılıyor.

Siyah renkli yan aynalar, tavan rayları ve jantlara da sahip olan Extreme donanımında ön çamurluk arkasında donanım arması da yer alıyor. D sütunu boyunca uzanan koyu stopları Volvo modellerini hatırlatan otomobilde siyah renkli marka ve model armalarıyla aynı renkte arka tampon kullanılıyor.

İç mekanı da sade bir tasarıma sahip olan otomobil, temellerini Paylaştığı Renault Clio ile bazı parçalar paylaşıyor. Bunlar arasında analog gösterge paneli, vites topuzu, havalandırma ve cam kumandalarıyla ön koltuklar var. Dört kollu direksiyon simidi ve dokunmatik ekransa diğer Dacia modellerinden tanıdık.

4.547 mm boya sahip olan aracın aks mesafesi 2.897 mm olarak açıklanıyor. İki veya üç koltuk sırasıyla alınabilen Jogger, en arka sıradakilerin de hava alabilmeleri için C ve D sütunları arasında yer alan camı kanırtılarak açılabilir hale getirmiş.

Üç koltuk sırasıyla 160 litre bagaj hacmi sunan otomobil bu sıra katlandığında 565 litre hacim sunabiliyor. 5 koltuklu araçlardaysa hacim 508 litre. 3. koltuk sırası sökülüp ikinci de katlanınca bu hacim 1.819 litreye ulaşıyor.

Kaputu altında 3 silindirli, 1 litre hacimli, turbo beslemeli bir motor görev yapan araç 110 beygir güç, 200 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan ünite Eco-G paketiyle LPG depolu olarak tercih edilirse 100 beygir gücünde. Bu araçta 40 litre LPG, 50 litre de benzin deposu kullanılıyor.

2023 yılında piyasaya çıkacak hibrit ünitesiyle en uygun fiyatlı 7 koltuklu hibrit olmak isteyen Jogger'ın bu versiyonunda 1.6 litre hacimli, benzinli ünite ve 2 elektrik motoru kullanılacak. Pil kapasitesiyse 1.2 kWh olacak.

1 yorum:

  1. Keşke bizim ülkemizdeki bu hafif ticari takıntısı olmasa. Bence çok güzel bir araç 👍.

    YanıtlaSil