1 Eylül 2021 Çarşamba

Hyundai Casper


Hyundai'nin SUV modellerine bir yenisi ekleniyor. Bu sefer ailenin en küçük üyesi olarak karşımıza çıkan yeni aracın ismi Casper. Bu isim, sevimli hayaletten değil kay kay dünyasından tanıyabileceğimiz Bobby "Casper" Boyden'dan geliyor.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken küçük SUV, önden bakıldığında markanın çift katlı far tasarımını devam ettiriyormuş gibi görünüyor. Motor seçeneğine göre düz veya çift yuvarlak hava girişli olan ön panjur ve alt kısmı korumalı tampon da dikkatlerden kaçmıyor. Casper, 3.595 mm boya, 1.595 mm genişliğe, 1.575 mm yüksekliğe ve 2.400 mm aks mesafesine sahip.

Şişirilmiş çamurluklar, kalın B sütunu ve tavan rayları gibi detaylara sahip yan görünümde büyük jantlar ve Suzuki Ignis'i andıran C sütunu tarafına gizlenen arka kapı kolları da görülebiliyor. Arka bölümdeyse çift katlı stop tasarımı bir adım öteye taşınmış ve üst kısım arka camın altına entegre edilmiş.

İç mekan fotoğrafları henüz paylaşılmamış olsa da casus fotoğraflara bakarak bu bölümün de renkli olacağını söyleyebiliriz. En azından döşemeler açısından. Dokunmatik ekran, sade görünen orta konsol üzerindeki havalandırma ızgaralarının da üstine yerleştirilecek.

Kaput altında tanıdık üniteler sunan Hyundai, 1 litre hacimli motorun atmosferik emişli seçeneğinden 76, turbo beslemelisindense 100 beygir güç alabiliyor. 84 beygir güç üretebilen 1.2 litre hacimli motorun aileye katılması da mümkün. Bu üniteler, 5 ileri orana sahip manuel veya yarı otomatik şanzımanlarla alınabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder