3 Eylül 2021 Cuma

Audi Grandsphere Concept


Audi, Nisan ayında tanıttığı A6 e-tron konseptinin ardından, aynı tasarım dilini devam ettiren daha büyük konsept aracıyla karşımızda. "Elektrikli geleceğin A8'i" olarak tanımlanan otomobil 4. seviye otonom sürüş özelliğine sahip.

5.35 metre boya, 2 metre genişliğe ve 1.39 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin sade ön görünümünde ince yapılı matrix LED farlar ve ışıklandırmalı sahte ön panjur dikkat çekiyor. 23 inç çaplı jantlarla donatılan araçta gizlenmiş kapı kolları ve yerlerini kameralara bırakan aynalar kullanılıyor.

Yuvarlak hatları arkaya doğru sivrilen konseptin cam tavanı arkada aniden bitiyor. Sivrilen arka bölümde de ince yapılı LED stoplar ve büyük difüzör dikkat çekiyor. Bu arada kapı camlarına dikkatlice bakıldığında üst bölümlerinin açılmadığı anlaşılabiliyor.

Arka kapıları geriye doğru açıldığından B sütunu bulunmayan otomobilin iç mekanı bizleri sade bir görünümle karşılıyor. Direksiyon ve pedalları, otonom sürüş sırasında gizlenen konseptte ön konsolda yer alan ahşap zemin üzerine yansıtılan kumandalar gözler veya el hareketleriyle kumanda ediliyor. Ön koltuklar arasında yer alan konsolun altıysa boş bırakılmış.

Ön ve arka aksında yer alan birer elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekişli olan Grandsphere, 710 beygir gü, 960 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşması yaklaşık 4 saniye süren aracın maksimum sürati sınırlandırılmış olsa da Audi, bu sınırın nerede olduğunu açıklamıyor. 120 kWh kapasiteli bataryalarıyla 750 km menzil sunabilen araç 270 kW hızlı şarjı destekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder