30 Ağustos 2021 Pazartesi

Geely Emgrand Sedan


Geely, uzun zamandır Çin'in en çok satan sedan modeli olan Emgrand Sedan'ı yeniledi. Araca uçuk bir tasarım aşısı yapmayan firma kaput altında da büyük yenilikler sunmayarak maliyetleri ve fiyatları düşük tutup satışları daha da artırmanın peşinde.

Sade hatlarıyla dikkat çekebilen otomobilde markanın dik yerleşimli ve alt markası olan Volvo'nunkine benzer ön panjuru öne çıkıyor. İnce yapılı LED farlar ve aracı boydan boya geçen karakter çizgisi gözlerden kaçmıyor. Kısa tutulan bagaj kapağının ucu bir spoiler biçiminde olan otomobilin ince LED stopları da plakalık üzerinden birbirine bağlanıyor.

Markanın modüler B segmenti platformu üzerine geliştirilen aracın hava sürtünme katsayısı 0.27 olarak açıklanıyor. 4.638 mm boya sahip olan Emgrand Sedan  1.820 mm genişliğe ve 1.460 mm yüksekliğe sahip.

Kullanılan mavi-beyaz deri döşemeleri saymazsak iç mekanı da dikkat çeken farklılıklar sunmayan otomobilde dijital gösterge paneli, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, ince yapılı havalandırma ızgaraları ve geniş dokunmatik ekran bulunuyor.

Kaput altındaysa 1.5 litre hacimli, atmosferik emişli bir benzinli ünite mevcut. 115 beygir güç, 147 Nm tork üretebilen ünite 5 ileri vitesli manuel veya sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) eşleştirilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder