1 Eylül 2021 Çarşamba

Tank 500


Çinli üreticiler sadece elektrikli otomobillerle ilgilenmiyor. Great Wall'un SUV markası Tank, içten yanmalı motora sahip modellerinin sayısını her geçen gün artırıyor. İşte oldukça lüks donanıma sahip modellerden biri: 500.

Heybetli görünümüyle Toyota Land Cruiser ailesine rakip olduğunu gizlemeyen otomobilin ön bölümünde küçük LED farlar ve dev bir panjur bulunuyor. Tamponun büyük tutulmadığı kısımda kaputun ön bölümüne ek hava girişi açılmış.

Şişkin çamurluklar ve çok kollu jantlarla yandan güçlü bir duruş sunan araç arkaya geçildiğinde dik yerleşimli LED stoplar, spoiler ve bagaj kapağına alınmış stepneyle dikkat çekiyor. 5.070 mm boya, 1.934 mm genişliğe ve 1.905 mm yüksekliğe sahip olan Tank 500'ün aks mesafesiyse 2.850 mm.

Merdiven şasiye sahip olan modelin arazi için sunduğu veriler de gayet iyi. Yerden yüksekliği 224 mm olarak açıklanan otomobilin su geçiş derinliği 800 mm. Yaklaşma ve uzaklaşma açılarıysa sırasıyla 29.6 ve 24 derece.

İç mekanında lüks rüzgarlar esen araçta açık renkli ahşap kaplamadan çift renkli deri döşemeye kadar birçok ilginç dokunuş bulunuyor. Dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekranın haricinde analog saat, kristal vites kolu, metal trim parçaları ve Rolls-Royce modellerine göz kırpan çoklu LED aydınlatmasına sahip ön yolcu paneli dikkatlerden kaçmıyor.

Kaputu altında turbo beslemeli, 3 litre hacimli, benzinli bir V6 bulunduran araç 353 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi, 48 Volt hafif hibrit yardımcı ve 9 ileri vitesli otomatik şanzıman standart donanımda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder