10 Haziran 2021 Perşembe

Toyota Land Cruiser


Toyota, uzun zamandır ufak tefek güncellemelerle hayatta tuttuğu Land Cruiser'ı tamamen yeniledi. V8 motorlara veda eden model ciddi şekilde hafiflese de arazi performansından bir şey kaybetmediği marka tarafından açıklandı.

Büyük ön panjur, çift bombeli kaput, LED farlar ve dik tasarımlı bir ön bölüme sahip olan Land Cruiser heybetli görünmeye devam ediyor. İlk fotoğrafta görülebildiği gibi aracın burun kısmı, farklı donanım paketlerinde farklılaşabiliyor. Sportiflik arttıkça araçta sunulan siyah renkli detayların sayısı artıyor.

Köşeli hatları yan bölümde de sürdüren SUV, camların altına sabitlenen aynalar ve üst kısmı düzleştirilmiş çamurluklara da sahip. Yan cam çizgisiyse C sütunundan itibaren yükseliyor. Sade görünümlü arka bölümdeyse küçük spoiler, yüzgeç anten, bagaj kapağına taşan LED stoplar ve kısa yapılı tampon dikkatlerden kaçmıyor.

Eskisinden daha modern görünen bir iç mekana sahip olan Land Cruiser yine analog gösterge paneline sahip. Çift renkli deri döşeme ve ahşap kaplamayla lüks dokunuşlar hissedilebilirken geniş dokunmatik ekran ve birçok düğmeye sahip orta konsol teknolojiyi göz önüne seriyor. 

Üç koltuk sırası sunmaya devam eden aracın 2. koltuk sırasında eğlence sistemi ekranlarıyla birlikte ısıtma ve soğutmaya sahip koltuklar alınabilirken artık bagaj zemini altına gizlenen 3. sıra için havalandırma çıkışları unutulmamış.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip V6 motorlar bulunan aracın benzinli seçeneği 3.5 litre hacimli ve 415 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor. Diesel üniteyse 3.3 litre hacimli ve 310 beygir güç, 700 Nm tork üretiyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 10 ileri vitesli otomatik şanzıman standart donanımda. Merdiven şasi konseptine sadık kalan Land Cruiser'ın yaklaşık 200 kg hafiflediğini de belirtelim.

1 yorum:

  1. "ormanın derinlikleri gitmek istiyorsanız bir land rover alın. ancak geri de dönmek istiyorsanız bir land cruiser almalısınız." tamam eyvallah da, o vites topuzu; o çakma tablet görünümlü multi-medya ekranı nedir öyle..

    YanıtlaSil