11 Haziran 2021 Cuma

Geely Vision Starburst


Çinli markalar her geçen gün daha etkileyici modellerle karşımıza çıkıyor. Geely de tanıttığı konsept araç Vision Starburst ile gelecekte üreteceği modellerin tasarım detaylarını paylaştı. Otomobiller büyük ihtimalle bu araçla tıpatıp aynı olmayacak ama ufak benzerlikler bile geleceğin heyecan verici olduğu anlamına gelebilir.

Köşeli hatlarıyla etkileyici bir duruşu bulunan otomobilde sahte ön panjur ve hem tampon hem de ön çamurlukları içerisine alan ince LED aydınlatma dikkat çekiyor. Şişirilmiş çamurluklar ve yan aynaların yerini alan kameralar da büyük jantlar gibi gözden kaçmıyor.

Hatchback gövdeye sahip olan konsept aracın arkası daha da agresif. Tavandan çamurluklara uzanan stoplar, neredeyse yatık bir tasarıma sahip arka cam, büyük difüzör, spoiler ve bu parçayı ortasından dik bir şekilde kesen stop lambası dinamik duruşu pekiştiriyor.

Yukarıya doğru açılan ve çerçevesiz camlara sahip dört kapısından giriş yapılan iç mekanda dört koltuk sunan konseptin dik yerleşime sahip şeritlerle öne çıkan ambiyans ışıklandırması farklı görünüyor. Oval direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve orta konsolu oluşturan büyük dokunmatik ekran da diğer detaylar arasında.

Kaputu altında ne tür bir motor kullanıldığı belirtilmeyen konseptin egzoz çıkışlarının bulunmaması ve ön bölümde yer alan hava girişi azlığı elektrik motoruna işaret ediyor. Son zamanlarda, özellikle Çin pazarında elektriklilerin başarısı düşünüldüğünde bu sürpriz olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder