8 Haziran 2021 Salı

Kia Sportage


Hyundai Tucson'un ardından kardeş marka Kia da C-SUV modeli Sportage'ı yeniledi. Yeni nesil Sportage, aynı Tucson'da olduğu gibi hem iç hem de dış mekanda çok dikkat çekici bir tasarımla karşımıza çıktı.

Alçak bir burun kısmına sahip olan otomobilde kullanılan ön panjur, diğer Kia modellerinden farklılaşan ilk bölüm. Aynı şekilde birçok LED üniteyi birleştiren far grubu da bu araca özel. Çift renkli jantlar ve parlak siyah renkte sunulan gövde korumalarıyla cam altlarına sabitlenen yan aynalar sportif duruşu pekiştirmiş.

Arkaya doğru yükselen bir cam çizgisine sahip olan otomobilde siyah renkli tavan rayları ve yüzgeç anten de kullanılmış. Arkadaysa spoiler ve genişlik boyunca uzanan LED stoplar gözden kaçmıyor. Ayrıca burada tampon tasarımı da agresif. Daha da sportif çizgiler isteyenlerin tercih edebildiği X-Line paketiyle birlikte farklı bir ön tampon, siyah renkli trim parçaları ve farklı jantlar alınabiliyor.

Koreli marka iç mekanda da çok modern bir görünüm sunuyor. Farklı tasarımlı havalandırma ızgaraları, çift renkli deri döşeme, dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran detaylardan bazıları. Metal pedal seti, direksiyonun soluna alınan park freni kumandası ve vites kolunun yerine geçen selektör de gözlerden kaçmıyor.

Kaputu altında ilk etapta 1.6 litre hacimli benzinli ve 2 litre hacimli Diesel motorlar kullanılacak olan otomobil daha sonra hibrit seçeneklere de kavuşacak. Benzinli motor, 180 beygir güç, 265 Nm tork üretebilirken Diesel ünite 186 beygir güç, 415 Nm tork üretiyor. İlk motor, 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli DCT ile alınabilirken ikincisi 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulacak.

1 yorum: