12 Haziran 2021 Cumartesi

BMW X3 ve X4


BMW modelleri makyajlanmaya devam ediyor. Alman markanın bu işlemi uyguladığı araçlara SUV seçenekler X3 ve X4 de katıldı. İç mekanında da görsel yenilikler bulunan modellerde hafif hibrit destekli motorlar da yer almaya başlamış.

İkilinin ön panjurları büyümüş olsa da bazı diğer BMW modellerinin devasa böbreklerine henüz ulaşılmamış. Farlar hafifçe makyajlanırken ön tampon tasarımları biraz sadeleşmiş. Yeni gövde rengi ve jant tasarımları da donanıma eklenmiş.

X3'ün arka bölümünde dış tasarımı aynı kalan LED farların iç görünümleri yepyeni. Reflektörler biraz daha aşağıya alınmış ve egzoz çıkışları yeniden tasarlanmış. Bu bölümde kullanılan gri renkli tampon koruması da genişlemiş. X4'ün stoplarında bir değişiklik olmasa da bu araçta da görev yapan siyah renkli tampon eki daha geniş alan kaplıyor. Ayrıca reflektörler de artık diket yerleşime sahip.

İç mekanda trim parçalarında bazı ufak tefek yenilikler yaptığını belirten BMW tavan kaplamasını da güncellemiş. Yeni dijital gösterge paneli haricinde yenilenen vites kolu ilk dikkat çeken detaylar arasında. Daha şık görünen havalandırma ızgaralarının arası ve altına alınan havalandırma kumandalarıyla ses sistemi kumandaları aşağıya kaymış.

Tamamı dört tekerlekten çekişli ve turbo beslemeli olan modellerde 8 ileri vitesli otomatik şanzıman sunuluyor. xDrive20i ve xDrive30i seçeneklerinde görev yapan 2 litre hacimli, benzinli motor sırasıyla 184 ve 245 beygir güç, 300 ve 350 Nm tork üretebiliyor. M40i ise 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli, turbo benzinli ünite var ve 360 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor.

xDrive20d'de kullanılan 2 litre hacimli turbo Diesel ünite 190 beygir güç, 400 Nm tork üretebilirken xDrive30d ve M40d'de görev yapan 3 litre hacimli, 6 silindirli Diesel motorlar sırasıyla 286 beygir güç, 650 Nm tork ve 340 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor.

Bu modellerin tamamında 48 Volt hafif hibrit yardımcı yer alıyor. Sadece X3 ile sunulan xDrive30e ise şarj edilebilir bir hibrit ve 2 litre hacimli motoruna 109 beygir güç, 265 Nm tork üretebilen bir elektrik motoru eşlik ediyor.

1 yorum: