13 Haziran 2021 Pazar

Lexus NX


Lexus, küçük SUV modeli NX'in yeni neslini tanıttı. 2025 yılına kadar 20 modelini yenileyecek veya güncelleyecek olan markanın ilk adımı olan bu otomobil artık şarj edilebilir hibrit bir seçeneğe de sahip.

Ana hatları eski haline benzeyen otomobil 20 mm genişlemiş, 20 mm uzamış ve 5 mm yükselmiş. Aks mesafesi de 30 mm artışta olan otomobilin ağırlık merkeziyse 20 mm aşağıya çekilmiş. Önde biraz daha küçük bir panjur ve tek parçalı LED farlara sahip olan NX'in jant çapları 20 inçe kadar çıkıyor. Arkadaysa LED stopların birleştirildiği, egzoz çıkışlarının gizlendiği ve tampon köşelerine sahte hava çıkışları eklendiği görülebiliyor.

İç mekanda daha büyük bir değişim yaşayan otomobilde dijital gösterge paneli ve sürücüye döndürülmüş dev bir dokunmatik ekran kullanılmış. Çift renkli deri döşeme, metal pedal seti ve çerçevesiz dikiz aynası gibi detaylara sahip olan modelin kapıları içeriden küçük bir dokunuşla açılabiliyor.

Kaput altında birçok yeniliğe sahip olan otomobil bazı seçeneklerinde 90 kg'a kadar hafiflemiş. 2.5 litre hacimli, atmosferik emişli motoru 206 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen araç önden veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor. Turbo beslemeye sahip, 2.4 litre hacimli motorsa 280 beygir güç, 430 Nm tork üretebiliyor. Araçlarda 8 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılıyor.

Hibrit modellerin ilkinde 2.5 litre hacimli, benzinli motor, arkaya yerleştirilen elektrik motoru sayesinde araca dört tekerlekten çekiş özelliği kazandırıyor. 242 beygir güç üretebilen model 0'dan 100 km/s sürate 7.7 saniyede ulaşabiliyor.

Daha önce Toyota RAV4 Prime'da kullanılan şarj edilebilir hibrit sistemdeyse yine 2.5 litre hacimli, benzinli ünite ve elektrik motoru kullanılıyor. Dört tekerlekten çekişli araçta 18.1 kWh kapasiteli bataryalar görev yapıyor ve 306 beygir güçle 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 6 saniyede ulaşıyor. Hibritlerde CVT standart donanımda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder