13 Haziran 2021 Pazar

BMW X3 M ve X4 M


BMW, X3 ve X4'ün makyajlı halleriyle birlikte bu araçların en güçlü seçeneklerinin de yeni hallerini tanıttı. Otomobillerin dış mekanlarında yaşanan değişim çok dikkat çekici olmasa da kaput altında ilginç gelişmeler var.

Büyüyen ön panjur ve yeni farlar haricinde daha agresif hale gelen ön tamponlarla da dikkat çeken ikili arkadan bakıldığında, dikey yerleşime sahip reflektörler ve tamponun alt kısmında yer alan siyah bölümlerin genişlemesiyle tanınabiliyor.

İç mekanda da beklenen yenilikleri görebiliyoruz. Dijital gösterge paneli, yeni havalandırma ızgaraları ve dokunmatik ekran, yerleri değiştirilen müzik sistemi ve havalandırma kumandalarıyla yeni tasarım vites topuzu farklılıklar arasında.

M3 ve M4'ten alınan bazı parçalar sayesinde çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli motorda da değişiklikler yaşanmış. Standart versiyonlar 480 beygir gücünü korurken tork 620 Nm'ye ulaşmış. 0-100 km/s deparıysa 4 saniye olarak açıklanıyor.


Competition versiyonlardaysa aynı motor 510 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor. Bu araçların 0-100 km/s deparıysa 3.8 saniye olarak açıklanıyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanın standart olarak sunulduğu araçların maksimum süratleri 250 veya opsiyonel olarak 285 km/s'te sınırlandırılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder