14 Şubat 2019 Perşembe

BMW X3 M ve X4 M


BMW'den beklenen performanslı SUV modelleri sonunda bizlerle. Alman marka, X3 ve X4 kardeşlerin en güçlü seçeneklerini tanıttı. Üstelik daha da fazla sportif zevk vermeyi garanti eden Competition versiyonlarıyla birlikte.

Dışarıdan bakıldığında daha agresif tamponlar, M yan aynalar, 20 inç çaplı jantlar, büyüyen spoiler ve dörtlü egzoz çıkışları gibi farklılıklar sunduğu görülen ikilinin Competition paketli seçeneklerinde siyaha boyanmış krom parçalar, 21 inç çaplı jantlar ve yine siyah renkli çıkışlara sahip M Performance egzoz sistemi bulunuyor. X3 M ve X4 M logoları da hem ön panjur hem de arkada yer alıyor.


İç mekanda yüksek yan desteklere sahip ön koltuklar, metal pedal seti, M logolu direksiyon simidi ve gösterge paneli, alüminyum ve karbon fiber trim parçaları ve yine M logolu vites kolu gözlerden kaçmıyor. Bagaj hacimleriyse X3 M'de 550, X4 M'deyse 525 litre.

Araçların süspansiyon sistemlerini baştan yaratan BMW hem ön hem de arkaya kule gergileri yerleştirmiş. Aktif M arka diferansiyeli ve farklı bir direksiyon kutusunu da donanıma ekleyen BMW önde 395, arkadaysa 370 mm çaplı, delikli fren diskleri sunuyor.


Kaputun altında yeni bir düz 6 silindirli motor barındıran ikilide çift turbo besleme ve 3 litre hacim sunulmakta. 480 beygir güç, 600 Nm tork sunan araçlarda dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilen araçların 250 km/s'te sınırlanan maksimum süratleri M Sürücü Paketi ile 280 km/s'e çıkıyor.

Competition seçeneklerinde aynı tork değerini veren motor 510 beygir güç üretebiliyor. Bu sayede 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.1 saniyeye inerken M Sürücü Paketi ile ulaşılan maksimum sürat de 285 km/s'e çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder