11 Haziran 2021 Cuma

Volkswagen T7 Multivan


Volkswagen'de yeni bir devir başlıyor. Alman markanın popüler ticari aracının yeni nesli yavaş yavaş yüzünü gösteriyor. T7 kasasında ilk olarak Multivan isimli binek versiyonla karşımıza çıkan aracın kaputu altında bir de sürpriz var.

Aslında köşeli tasarımını koruduğunu görebildiğimiz aracın burun kısmı, tampon ve LED farların tasarımı nedeniyle Caddy'ye benziyor. çift renkli alınabilen gövdesinde geniş cam yüzeyler bulunan aracın A sütunu ikiye bölünmüş. Arka bölümdeyse deflektörleriyle spoiler ve bagaj kapağına taşan bölümleriyle yatay LED stoplar dikkat çekiyor.

İç mekanında binekleri aratmayan tasarım detayları bulunan Multivan'da üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, dokunmatik kumandalara sahip havalandırma sistemi ve geniş bilgi-eğlence ekranı görülebiliyor. 7 koltuklu aracın bütün koltukları artık tekli ve %25 daha hafif. Bu sayede her koltuk ileri-geri kaydırılabiliyor. 

Ön koltukların arkasında tepsiler yer alırken yine kaydırılabilen bir masa da donanımda yer alıyor. Donanım demişken Multivan'da yarı otonom sürüş yardımcısıyla 14 hoparlör ve 640 Watt çıkış gücü sunan Harman Kardon ses sistemi alınabiliyor.


MQB platformunu kullanan yeni Multivan'ın motor seçenekleri de Volkswagen'in binek araçlarından tanıdık. 1.5 litre hacimli benzinli motor 136 beygir güç üretebilirken 2 litre hacimli kardeşi 204 beygir gücünde. Aynı hacimli Diesel motorsa 150 beygir güç üretebiliyor.

Araçta ilk defa görev yapacak olan hibrit üniteyse 1.4 litre hacimli, benzinli üniteyi elektrik motoruyla birlikte sunuyor. Toplam gücü 218 beygir olan araç kardeşleri gibi önden çekişli. Hibrit versiyonda 6 ileri vitesli DSG sunulurken diğer araçlarda bu şanzımanın 7 ileri vitesli versiyonu görev yapıyor.

1 yorum:

  1. hoş bi' iç tasarım olmuş. başarılı gözüküyor. kalabalık aileler için güzel bi' gelişme.

    YanıtlaSil