8 Haziran 2021 Salı

Bugatti Chiron Super Sport


Bugatti Chiron ailesi genişlemeye devam ediyor. Super Sport 300+ ardından Fransız üretici, bu modelin performans ve tasarımına sahip olan ve standart Chiron modellerinin lüksünü sunan Super Sport'u da tanıttı. Vergiler hariç 3.2 milyon Euro fiyat biçilen otomobilin 60 örneği bulunacak.

300+'ın gövde kitine sahip olan modelde bu aracın tamponları ve yan eteklerinin yanısıra ön çamurluklar üzerinde ve arkasında yer alan hava çıkışları da korunmuş. Depo kapaklarına "Super Sport" armaları eklenen aracın en büyük değişimi beş kollu jantları olmuş.

Gövdede olduğu gibi iç mekanda da renk kombinasyonları değişen aracın standart donanımında Alcantara yerine deri döşeme tercih edilmiş. Ayrıca karbon fiber detaylar yerine de alüminyum trim parçaları kullanılmış.

Kaputu altında, 1.600 beygir güç, 1.600 Nm tork üretebilen, dört turbo beslemeli, 8 litre hacimli, W16 motor barındıran otomobil dört tekerlekten çekiş sistemini de korumuş. 0'dan 200 km/s sürate 5.8 saniyede ulaşabilen otomobilin 0-300 km/s deparıysa 12.1 saniye sürüyor. Maksimum süratse 440 km/s'te sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder