1 Eylül 2021 Çarşamba

Kia Sportage


Kia'dan ilginç bir hamle geldi. Haziran ayında yeni Sportage'ı tanıtan üretici, bu aracın Avrupa pazarında satılacak versiyonlarının farklı olacağını açıkladı. İsterseniz gelin, tasarımdan motora uzanan bu farklılıkları birlikte keşfedelim.

Önden bakıldığında global kardeşinden farklı olmayan model GT-Line paketiyle tanıtıldığından farklı tampon ve agresif ön panjur tasarımıyla dikkat çekiyor. Ayrıca yeni nesilde Sportage Avrupa'da ilk kez siyah renkli tavanla da alınabilecek. Jantlarsa 17, 18 ve 19 inç çaplı.

Yana geçildiğindeyse farklılıklar ortaya çıkıyor. Kapı altı korumalarında hafif makyaja giden Kia, global aracın aksine C sütununda cam kullanmamış. Bunun yerine arka kapı camında kelebek cama yer verilmiş. Arka tampon-tekerlek mesafesi kısalan otomobilin LED stoplarıysa aynı kalmış. Bu arada Avrupa'da satılacak araçların diğerlerinden 133 mm kısa olduğunu hatırlatalım.

İç mekandaysa bir değişiklik yok. Dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekran haricinde ilginç tasarımlı havalandırma ızgaraları da modele aynen taşınmış. Bu arada ön koltuk kafalıkları arkasına sabitleyici raflar ekleyen Kia, sırtlıklara da kanca ve USB girişi yerleştirmiş. 591 litrelik bagaj hacmiyse 40:20:40 oranında katlanan arka koltuk sırtlıkları sayesinde 1.780 litreye ulaşıyor.

Motor seçenekleri, kardeşi Hyundai Tucson'dan tanıdık olan Sportage'da 1.6 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motorun 150 ve 180 beygir güç üretebilen versiyonları 48 Volt hafif hibrit destekle sunuluyor. Aynı hacimli Diesel motorun da 115 ve 136 beygir gücünde iki seçeneği mevcut.

Hibrit seçeneklerde de görev yapan 1.6 T-GDI motor, şarj edilebilir versiyonda toplam gücü 265 beygire ulaştırırken standart hibritte güç 230 beygir olarak açıklanıyor. Motor seçeneğine göre 6 ileri vitesli manuel, otomatik veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanlar seçilebilirken dört tekerlekten çekişli araçlarda kum, çamur ve karda kullanılmak için özel bir sürüş modu yer alıyor.

1 yorum: