25 Nisan 2019 Perşembe

Renault Master ve Trafic


Renault'nun makyajlanan ticari modelleri arasına Master ve Trafic de eklendi. Hem dış hem de iç mekanlarında gözle görünür değişiklikler yapılan modellerin motorlarında da geliştirme çalışmaları yapılmış.


Ailenin büyüğü Master'ın ön bölümünde daha küçük farlar ve LED gündüz aydınlatmaları dikkat çekerken kromajlı ön panjur ve yeni tampon da gözlerden kaçmıyor. Trafic'te tamamı LED farlar sunan Renault bu modelin de panjur ve ön tamponunu yenileyerek modeli güncellemiş. Ayrıca yeni gövde renkleri ve jant seçenekleri de donanımlar arasına eklenmiş.


İç mekana geçildiğinde her iki modelin de bineklere daha da yaklaştığı söylenebilir. Master'da kullanılan yeni gösterge paneli, direksiyon simidi, havalandırma ızgaraları ve dokunmatik ekranlı orta konsol modern bir görünüm sunarken Trafic'in Clio'dan alınmış gibi görünen gösterge paneli ve orta konsolu, aracın havasını değiştirmiş.

Her iki modelin de donanımına kör nokta uyarısı, yan rüzgar yardımcısı, geri görüş kamerası, otomatik acil durum frenleme sistemi ve treyler çekme yardımcısı eklenmiş.


2.3 litre hacimli turbo Diesel motorla donatılan Master seçeneklerinin gücü 180, torkuysa 400 Nm'ye ulaşırken artık Euro 6d-Temp egzoz normlarını karşılayan motorlar 100 km mesafede 1 litreye kadar yakıt tüketimi düşüşü sunuyor. Elektrik motorlu seçeneği de sunulan Master'ın bu versiyonu, motorunu Zoe ile paylaşıyor. Diesel seçeneklerdeyse 6 ileri vitesli manuel veya yarı otomatik şanzımanlar seçilebiliyor.


Trafic'in kaputu altında görev yapan 2 litre hacimli motorsa 120 ile 170 beygir arasında güç üretebiliyor ve tüketimdeki azalma 0.6 litre/100 km seviyesinde. Ayrıca en güçlü motorla donatılan seçenekte ilk defa 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman sunulmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder