21 Nisan 2019 Pazar

Lotus Evora GT4


İngiliz üretici Lotus'un da Çin'de tanıtacak bir konsepti vardı. Üretime hazır haliyle fuarda boy gösteren Evora GT4, Çin kontrolündeki markanın yakın zamanda pistlere süreceği yeni modelinin habercisi.

Birleşik Krallık ve Çin bayraklarının birlikte resmedildiği gövdesiyle dikkat çeken otomobilin gövdesinde birçok karbon fiber parça kullanılmış. Splitter, hava girişli tavan, dev spoiler, küçük yan aynalar ve difüzör bu parçalar arasında. Tek bijonlu jantlar, arka çamurluklar önüne açılan hava girişleri ve daha agresif duran arka kısım da gözlerden kaçmıyor.


Tam boy takla kafesiyle donatılmış iç mekanında bir yarış koltuğu, 5 noktadan bağlantılı emniyet kemeri, yangın söndürücü, çok fonksiyonlu ve tek hamlede yerinden sökülebilen direksiyon simidi, Alcantara döşeme ve dijital gösterge paneli de bulunuyor.

3.5 litre hacimli V6 motoru 456 beygir güç, 510 Nm tork üretebilen otomobil sadece 1.200 kg ağırlığında. Limitli kaydırmalı diferansiyel ve 6 ileri vitesli sıralı şanzımanla birlikte modelin maksimum sürati 275 km/s'i buluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder