17 Kasım 2009 Salı

Fiat Doblò


2. nesil Doblò hakkında yazdığım ilk yazının ardından Fiat Türkiye tarafından bana ulaştırılan resmi fotoğraflar ve basın bülteninden aracın etkileyici birkaç silahı olduğu ortaya çıktı!

Tahmin ettiğim gibi boyutları büyüyen aracın 2755 mm'lik aks mesafesi ve koltuklar 5 kişilik konumdayken 790 litre hacimli olan bagajı etkileyici değerler. En büyük Cargo modelinde sunulan 4.2 metreküplük kargo hacmi ve 1000 kg'lık taşıma kapasitesi de dikkat çekici detaylar.

Aracın motor seçenekleri de basın bülteninde açıklığa kavuşturulan detaylar arasında. İlk etapta piyasaya sürülecek olan benzinli motor seçeneğinin 1.4 litre hacimli ve 95 beygir güç üretebilen bir ünite olacağı ve bununla beraber 90, 105 ve 135 beygir güç üretebilen turbo Diesel ünitelerin de satışına başlanacağı bildirildi. Turbo Diesel motorlar sırasıyla 1.25, 1.6 ve 2 litre hacimliler. Önceki yazımda da belirttiğim üzere Start&Stop sistemiyle donatılan araçlara daha sonra yeni bir turbo Diesel motor seçeneğiyle birlikte otomatikleştirilmiş manüel şanzıman seçeneği Dualogic eklenecek.

Yeni Doblò, teknik özellikleriyle olduğu kadar donanımıyla da kendisinden söz ettirecek gibi duruyor. Çift bağlantılı tam bağımsız arka süspansiyon sistemi ile donatılan aracın güvenlik donanımları arasında ABS, EBD (Elektronik fren gücü dağıtıcısı), ESP, Yokuş kalkış yardımcısı (Hill Holder), ön ve yan hava yastıkları bulunuyor.

Aracın konfor donanımı da güvenlik sistemleri kadar iddialı: Arka koltuklar için ayrı üfleme kanallı otomatik klima, hız sabitleyici (Cruise Control), park sensörleri, Blue&Me eller serbest (Hands-free) sistemi ve “Blue&Me TomTom” entegre navigasyon sistemi bu donanımlar arasında yerlerini alıyorlar.

2. nesil Doblò hakkındaki ilk yazıma buradan da ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder