20 Kasım 2009 Cuma

Heico Sportiv Volvo C30 1.6D DRIVe


Volvo modellerinin modifikasyonu konusunda uzmanlaşmış olan Alman firması Heico Sportiv, geçtiğimiz ay makyajlanan C30 modeli için modifikasyon kitleri sunmaya başladı. Bu kitlerin ilki 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor için hazırlanmış.

Etkileyici bir dış görünüme sahip olan otomobilde yeni tamponlar, marşpiyeler ve spoilerler kullanılırken opsiyon olarak 18 veya 19 inç çaplı jantlar arasından seçim yapılabiliyor. 3 değişik renk seçeneği bulunan jantların dışında egzoz sistemi de iki veya dört çıkışlı olarak ısmarlanabiliyor.

Sportif süspansiyon sistemi aracın yüksekliğini 30 mm azaltırken motor modifikasyonu sonrasında 1.6 litre hacimli turbo Diesel'in gücü 125 beygire, torkuysa 280 Nm'ye ulaşmış. Maksimum sürati 200 km/s'e ulaşan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate tırmanması 9.2 saniye sürüyor.

2 yorum:

  1. Heico sportiv tarafından modifiye edilmiş c30 ile volvonun kendi spor gorunumlı modeli r-design birbirlerine cok benziyorlar...Sizce hangisi daha mantıklı Onur bey ,(sadece dıs gorunus için) standart bir c 30 alıp Heiconun nimetlerinden yararlanmak mı? yoksa r-desing mı ,ayrıca Volvoda artık Audi gibi aracımızı kişiselleştirebilmemiz için bir cok secenek sunuyor. Gerçi fiyatlandırma konusundan pek bahsedilmiyor ama yinede guzel bir uygulama olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Ben genelde üreticinin kendi donanım listesine bağlı kalmayı tercih ediyorum ama Heico'nun jant seçenekleri R-Design'ın sunduklarından daha güzel. Gövde kiti Volvo'dan alınabilir fakat jantlar için Heico derim.

    YanıtlaSil