16 Kasım 2009 Pazartesi

Fiat Doblò


İşte Fiat'ın ülkemizde ürettiği hafif ticari/binek aracı Doblò'nun ikinci nesil modeli.

Eskisine oranla binek bir araca daha çok benzemiş olan otomobilin hatlarındaki yumuşama gözden kaçmıyor. Ön kısmı Fiat'ın diğer binek modellerine benzerken büyük bir cam yüzeye sahip arka kısım Fiorino'yu hatırlatıyor.

İlk etapta bir benzinli ve üç Diesel motor seçeneğine sahip olacak olan aracın benzinli motoru 95 beygir güç üretirken Diesel seçenekler 90, 105 ve 135 beygir gücündeler. Sıkıştırılmış doğalgazla (CNG) çalışan bir modeli ileriki yıllarda piyasaya çıkacak olan aracın otomatikleştirilmiş manüel şanzımanlı bir modeli de 1.25 litre hacimli turbo Diesel motorla birlikte sunulacak.

Bütün motor seçeneklerinde Start&Stop otomatiği bulunan aracın Cargo versiyonunda ilk etapta iki değişik aks mesafesi ve iki değişik tavan yüksekliği sunulacak.

2 yorum:

  1. İtalyan tarzı ızgara, Japon tarzı farlar. Değişik ve şirin olmuş. Ama agresif gözükmekten uzak ve retro sanki biraz. Bu yüzden rakiplerine karşı 1-0 mağlup mu başlayacak diye kendi kendime sormadan edemiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ön görünüş açısından iki arada bir derede kalınmış gibi gerçekten de. Arka kısım güçlü görünüyor en azından.
    Kargo alanı rakiplerinkinden büyük olursa tasarımın satışlarını çok etkileneceğini düşünmüyorum. Sonuçta ilk nesil modeller de güzellik abidesi sayılmazlardı. :)

    YanıtlaSil