12 Şubat 2013 Salı

Mercedes-Benz A45 AMG


Mercedes'in popüler hatchback modeli A Serisi'nin en sportif versiyonu A45 AMG'nin ilk resmi fotoğrafları küçük bir kamuflajla üç ay önce paylaşılmıştı. 2013 Cenevre otomobil fuarında sergilenecek olan otomobilin kamuflajsız fotoğrafları iç mekanıyla birlikte ortaya çıktı.

Geniş hava girişlerine sahip olan ön tamponunun altına splitter eklenen otomobilin yan etekleri de aynalar ve 19 inç çaplı jantlar gibi siyah renkli. Kırmızı fren kaliperleri ve arka tamponun iç kısmına gizlenmiş çift egzoz çıkışı da dikkat çeken aracın ön panjuru da diğer versiyonlardan farklı.


İç mekanda oldukça sportif bir görünüm sunan A45 AMG'nin gösterge iğneleri, havalandırma ızgarası çerçeveleri, dikiş iplikleri ve emniyet kemerleri kırmızı renkli olarak alınabiliyor. Metal pedal seti, üst ve alt kısımları düzleştirilmiş direksiyon simidi, karbon fiber görünümlü ön konsol ve küçük yapılı vites topuzuna sahip olan aracın deri ve Alcantara döşemelere sahip ön koltuklarıysa yüksek yan destekler sunmakta.


Teknik verileri henüz açıklanmayan aracın turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorunun yaklaşık 350 beygir güç, 450 Nm tork üretmesi beklenirken dört tekerlekten çekiş sistemi ve yarı otomatik şanzımanla birlikte performans verilerinin etkileyici olması kimseyi şaşırtmayacaktır.

4 yorum:

  1. Eğer motor performansı bahsi geçen rakamlardaki kadar yüksek olacaksa, 2 litrelik motordan müthiş bir verim almış adamlar.

    Gönül isterdi ki akla ve medeniyete uygun vergilere sahip olup şöyle araçları satın alabilseydik. AMG'sini bırak, düz, kıçıkırık versiyonuna dahi uzaktan bakabiliyoruz ancak.

    YanıtlaSil
  2. böbreği satıp borsaya giricem kısmetse, şansım yaver giderse alıcam bir tane.

    YanıtlaSil
  3. Cla 45 amg olacak mi acaba Onur bey?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, olacak. Hatta Cenevre'de sergilenecek gelecek ay.

      Sil