14 Temmuz 2012 Cumartesi

Seat León


Yeni nesil Seat León'un ilk fotoğrafları internete düştü. Güncel modelden daha köşeli hatlara sahip olan otomobil yeni nesil Volkswagen Golf platformunu kullanacak.

Seat'ın son yıllarda sergilediği konsept modelleri andıran şekilde köşeli bir tasarıma sahip olan aracın standart modellerinde hakim olan sportif duruş FR donanımlı versiyonlarda kullanılan zigzaglı ızgara yapısı, daha büyük hava emiş yarığına sahip tampon, farklı sis farı tasarımı ve daha büyük çaplı jantlarla perçinlenmiş.


Arka kısımda da FR'da kullanılan çift renkli tampon daha sportif görünürken stopların yapısı Renault'nun yeni tanıtılan Clio modelini andırıyor. Bir önceki nesilde C sütununa gizlenen kapı kollarını da Clio'ya hediye eden León'un arka kapı kolları standart yerlerine alınmış.


İç mekana geçildiğinde bir kere daha Volkswagen ailesi modellerinin çoğundan ayrılan bir tasarım dikkat çekiyor. FR modellerinde 0 konumunda aşağıyı gösteren göstergeler, kırmızı renkli dikiş iplikleri ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi gibi sportif dokunuşlara sahip olan aracın orta konsolunda siyah renkli plastik biraz fazla kullanılsa da en azından düğmelerin dizilişleri değişik.

Üst kısımda, iki hava çıkışının arasına yerleştirilen navigasyon ve müzik sistemi 90'lı yıllardan kalma rüzgarlar estirirken orta konsolun daha aşağılarında kullanılan kumanda düğmeleri modern görünümlü.

15 yorum:

  1. Türkiye de ne zaman göreceğiz acaba? dizel motor yine 1.6 tdi 105 hp mi olacak ?

    YanıtlaSil
  2. Bir iki güne ikisinin de cevabı gelecek.

    YanıtlaSil
  3. eski nesildeki gibi bir alfa romeo esintisi seziyorum. audi ve renault izleri de olduğu söylenebilir.

    YanıtlaSil
  4. golf 7 hakkında yeni bir gelişme var mı peki?

    YanıtlaSil
  5. gizlenen arka kapı kolları kalsaydı iyi olurdu. eskisinden böyle bir özellik aktarılmış olsaydı bence iyi olurdu. 10 yıl geriye gitmenin gereği yoktu. aynı şey bekleme konumunda a sütununda gizli dikey duran ön silecekler için de geçerli

    YanıtlaSil
  6. seat logosunda da değişiklik yapılmış.

    YanıtlaSil
  7. Evet, daha basit oldu logo da. O da konseptlerden alındı.

    Golf'ün tipi dışında her şeyi bu araçla birlikte belli olacak gibi. Tasarımda da şahsen korkunç bir değişiklik beklemiyorum.

    YanıtlaSil
  8. alinir mi bilmiyorum ama hos duruyor cidden. tamam leon daha buyuk ama ben makyajlanan ibizayi daha cok begenmistim.

    YanıtlaSil
  9. Ibiza'nın arkasına ısınamadım bir türlü. León'un ilginç özellikleri gitmiş olsa da oturaklı bir araç olmuş.

    YanıtlaSil
  10. ibiza 3 kapili modellerinde daha hos duruyor. sw ve 5 kapili modelleri cidden guzel degil arka kisimi becerememisler pek. leon a gelince. insanda yeni golf nasil olacak diye dusunduruyor :) ayrica konu disi ama scirocco ile ilgili bir haber var mi? ne zaman degisecek o arac baya eskimeye basladi cok fazla gorulur oldu yollarda.

    YanıtlaSil
  11. Yan profilden eski jenerasyon Hyundai İ30/Kia Ceed'e benzettim.Özellikle kelebek camın olduğu bölüm bence bir tasarım faciası,iç tasarımı da dediğiniz gib 90'lı yıllara bir gönderme olmuş.Açıkçası yeni Leon'u bekliyordum ama bu tasarımla listeden çıkardım.Web siteniz çok güzel,iyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
  12. Scirocco 2013 model yılında makyaj görecek ama yeni modeli en az 3 sene beklemek gerek.

    Teşekkür ediyorum bu arada.

    YanıtlaSil
  13. hocam önden astra'ya, arkadan guiliata'ya benzemiş sanki.

    YanıtlaSil
  14. Dis tasarim olmus. Icerde komunizm nostaljisi yakismamis denebilir.

    YanıtlaSil