8 Temmuz 2012 Pazar

Renault Espace


Renault'nun 2002 yılından beri ürettiği 4. nesil Espace yoluna devam ediyor. Mayıs ayında ilk fotoğrafı yayınlanan makyajlı versiyonun teknik verileri de açıklandı.

Görünüşünde büyük bir değişiklik yapılmayan aracın ön panjur ve tamponunda yoğunlaşan makyaj operasyonu sonrasında jant seçenekleri de artmış. İç mekanda da değişiklik görmek zorken yeni navigasyon sistemi, ön konsolda da görülebilen deri döşeme, su ve yağ bazlı sıvıları üzerinde tutmayan teflon döşemeler ve isteyene deri-Alcantara kombinasyonlu koltuklar en büyük yenilikleri oluşturuyor.


Eskiden olduğu gibi panoramik cam tavan, çift parçalı kumandaya sahip klima ve iki adet ekrana sahip arka koltuk eğlence sistemi donanımlar arasına alınmış.

İlk etapta donanımdan çıkartılan şeyerse v6 motorlar olmuş. 2 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli ve Diesel ünitelerle donatılan Espace'ın genel yakıt tüketim ortalaması aşağıya çekilmiş. 130, 150 ve 175 beygir güç üretebilen versiyonlara sahip olan Diesel motor 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılırken en güçlü modelde 6 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Benzinli motordaysa seçenek sadece 170 beygir güç üretebilen ünite.

8 yorum:

  1. üretimini bitirselermiş daha mantıklı olurmuş...

    YanıtlaSil
  2. Çok uzattılar bu nesil modellerin ömrünü. 10. yılı bu sene ve makyaj gördüğüne göre 1 yıl daha gidecek. Resmen bir nesil atlattılar Espace'a. İyi satıyor herlde Avrupa'da.

    YanıtlaSil
  3. malesef iyi satiyorlar ama cirkin be arac ya. gormek istemiyor insan o derece yani.

    YanıtlaSil
  4. yahu çirkin çirkin olmasına ama hakikaten konforlu bir araç.

    YanıtlaSil
  5. Fransızların özelliği zaten o. Vel Satis de korkunç bir şeydi ama koltukları bizim kanepeden hallice.

    YanıtlaSil
  6. meraktan soruyorum, renault nun diger araclari da konfor konusunda basarili mi? megane coupe veya yeni clio (gelirse 3 kapili) arasinda secim yapacak biri olarak soruyorum ozellikle.

    YanıtlaSil
  7. Evet, bulundukları sınıfa oranla konfor seviyesi yüksek otombiller üretiyor Fransız üreticilerin geneli. Renault da buna dahil.

    YanıtlaSil
  8. Bunun yerine Ford SMAX (Galaxy bile olur) ve VW Sharan daha tercih edilesi.

    YanıtlaSil