10 Temmuz 2012 Salı

Mercedes-Benz CLS 63 AMG Shooting Brake


İlk fotoğrafları geçtiğimiz hafta basına sızdırılan CLS 63 AMG Shooting Brake'in teknik verileri de paylaşıldı. Dört kapılı kardeşinden farklı olmayan motoruyla piyasaya çıkacak olan aracın ilk modelleri Edition 1 ismiyle piyasada olacak.

Tasarım anlamında bir sürpriz sunmayan aracın sportif görünümlü ön tamponu, yan etekleri, 19 inç çaplı jantları ve dörtlü egzoz çıkışı dört kapılı kardeşten alınırken arka tampon standart Shooting Brake'in biraz daha sportifleştirilmiş hali olarak göze çarpmakta.

Fren sisteminde 360 mm çaplı diskler görev yapan otomobilin opsiyonel donanımları arasında karbon-seramik diskler de bulunuyor. Aracın süspansiyon sistemi elektro-hidrolik sertlik ve seviye ayarı sunuyor.

İç mekanı ve donanımları da dört kapılı kardeşinden kopyalanan aracın çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motoru 525 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman ve start/stop sistemiyle donatılan araç 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış.

Edition 1'da bulunan ve AMG Performans paketiyle donatılmış motorsa 557 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate hızlanma süresi 4.3 saniyeye inen otomobilin sınırlandırılmış maksimum sürati veya 10.1 litre/100 km'lik ortalama yakıt tüketim değerindeyse bir değişiklik bulunmuyor.

1 yorum:

  1. 2.Kasa CLS ilk nesil kadar zarif değil bence. Yani ilk nesil hala gözüme çok güzel görünüyor. Shooting Brake bence sedandan daha şık olmuş. Birde AMG olunca tadından yenmez de ülkemiz için bu araçlar çok pahalı. Almanya'da şu aracı 120.000€'ya alabirken ülkemizde 275.000€'dan fazla para vermek üzücü bir durum.

    YanıtlaSil