4 Eylül 2011 Pazar

Alfa Romeo 4C


Hatırlayacağınız üzere İtalyan üretici Alfa Romeo, 2011 Cenevre otomobil fuarı sırasında alışılmamış bir spor otomobil konsepti tanıtmıştı. Yuvarlak hatlı küçük aracı Frankfurt'ta da sergileyecek olan firma teknik yenilik olmasa da görsel olarak farklı bir araçla organizasyonda bulunacak.

Tanıtılan ilk modelin mat kırmızı renginin aksine bu sefer parlak gümüş rengiyle dikkatleri çeken 4C'nin yan aynalarında bulunan İtalyan bayrakları ve kırmızı fren kaliperleri dikkat çekerken iç mekanda 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerlerine sahip koltuklar bulunuyor.

Camlı motor kapağından görünen motoru 1.75 litre hacimli ve turbo beslemeye sahip olan otomobil 200 beygir gücünde. 850 kg gibi oldukça düşük sayılabilecek bir ağırlığa sahip olan iki kişilik aracın 0'dan 100 km/s sürate çıkma süresi 5 saniyenin altındayken maksimum sürat 250 km/s civarında.

Çift debriyajlı yarı otomatik şanzımanla birlikte alüminyum ve karbon fiberden oluşan yapısıyla da dikkatleri üzerine çeken 4C'nin satışına 2013 yılında başlanması planlanıyor.

4 yorum:

  1. Onur bey, bu başlık baya geride kalmış olsa da, eğer görürseniz cevaplarsanız diye bir sorum olacaktı. 2013 gibi satışına başlancak demişsiniz. Peki tahmini fiyat aralığı verebililir misiniz avrupa ve türkiye için?

    YanıtlaSil
  2. Avrupa'da 45.000 Euro gibi bir fiyat öngörülmüş fakat bu seviye bence biraz yüksek. Türkiye'de, o da getirilirse 90.000 civarı olur ki bunu söylerken vergilerin daha da artmayacağını düşünerek konuşuyorum. Yoksa bu gidişle bir tane kendimize alırken 3 tane de devlete alacağız.

    YanıtlaSil
  3. 45.000 EUR neymiş ya, bence de yüksek.. 40.000 altı olursa varımı yoğumu satıp içinde uyumayı göze alabileceğim bir araç olacak sanırım.

    bi' çıksın da sizden güzel bir inceleme yazı bekliyoruz. Olur da alabilirsem zaten test sürüşünüz için de hazır olacak :)

    YanıtlaSil