5 Eylül 2011 Pazartesi

Audi S7 Sportback


Audi'nin sportif model sayısı artmaya devam ediyor. S8 ve S6'nın ardından sırada A7 Sportback'in steroidli modeli S7 Sportback var.

Kardeşleri gibi tasarımına bakıldığında gücü sezilmeyen bir otomobil olan S7'nin tamponları, yan etekleri ve ön panjuru yenilenirken 19 ve 20 inç çaplı jantlar donanımda sunulmaya başlanmış. Arka kısımda küçük bir difüzör ve egzoz sisteminin dört çıkışıyla dikkat çeken otomobilin gövdesi üzerinde S7 ve V8T logoları bulunuyor.

İç mekanında da sürpriz bulunmayan aracın baklava desenli deriyle kaplanmış sportif koltukları, alüminyum pedal seti, karbon fiber kaplamaları ve sportif direksiyon simidi ilk bakışta etkilemeyi biliyor. Dış aynalarda olduğu gibi iç mekanda da metal kaplamalar kullanan Audi gösterge panelinde beyaz iğne tercih etmiş.

Adaptif havalı süspansiyonuyla hem sportiflik hem de konfor sunabilen otomobilin opsiyonel donanım listesi de oldukça uzun.

Motorunu S6 ile paylaşan S7 Sportback dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli S-Tronic şanzımanını da bu otomobille ortak kullanıyor. Çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli v8 motoru 420 beygir güç, 550 Nm tork üretebilen aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.9 saniye sürerken maksimum sürat 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

Start&Stop ile birlikte kullanılan ve sekiz silindirli motorun düşük güç istendiği zamanlarda dört silindirini kullanmamasını sağlayan sistem sayesinde yaklaşık 2 ton ağırlığındaki aracın ortalama yakıt tüketim değeri 9.7 litre/100 km olarak gerçekleşiyor.

3 yorum:

  1. bu araç arkadan Darth Vader'ın yüzüne benziyor. Walter abiye sorum şu: neden?

    YanıtlaSil
  2. Ahahah, ilginç tespit. :))

    YanıtlaSil