6 Eylül 2011 Salı

Smart Forvision EV



2011 Frankfurt otomobil fuarı sırasında konsept araç sergileyecek olan firmalardan bir diğeri de Smart. Kısa süre önce yeni modelleri tanıtılan ForTwo EV’nin gelecekte alacağı hali gösteren bu araç ilginç teknolojik yenilikleriyle dikkat çekiyor.

Ana hatları itibariyle güncel ForTwo modellerini andıran aracın çizgileri yumuşatılsa da kapılarında kullanılan sert köşeler bu yumuşamanın intikamını alıyormuş gibi duruyor. Karbon fiber destekli epoksiden üretilen kapılar çeliğe göre %50, alüminyuma göreyse yaklaşık %30 oranında daha hafifken plastikten üretilen jantlar da her tekerlekte 3 kg hafifleme sağlamış.

LED teknolojisi kullanan aydınlatma grubu günümüzde çok dikkat çekici bir özellik olmasa da tavanda kullanılan güneş panelleri ilginç bir donanım. Bu paneller iç mekanda bulunan dijital göstergeler ve eğlence sistemi için enerji sağlarken aynı paneller iç mekan havalandırması için de kullanılıyor. Söz havalandırmadan açılmışken aracın camlarının ultraviyole ışınları geçirmeyen filmle kaplandığını, kapılarındaysa izolasyon amaçlı köpük kullanıldığını hatırlatayım.

Koltuklarında da özel üretim ince bir sünger kullanılan aracın koltuk sırtlıkları yerlerinden çıkartılabiliyor. Yarım ay şekilli bir direksiyon simidine sahip olan Forvision EV’nin tavanında bulunan geçirgen OLED paneller gündüz vakti şeffaflaşırken gece olduğunda birer lambaya dönüşebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder