7 Eylül 2011 Çarşamba

Citroën Tubik



Büyük fuarlarda konsept tanıtma yarışı içerisinde Fransız firmalarının da özel bir yeri vardır. 2011 yılında Peugeot HX1 ile yerlerini sağlamlaştıran Fransa merkezli üreticiler Citroën’in ilginç aracı Tubik ile kendilerini aşmaya başlıyor.

İlk bakışta bir ticari araç havası veren bu ilginç aygıt aslında lüks ve çevreci bir MPV. Çift katlıymış gibi görünen bir gövde yapısına sahip olan aracın iddialı bir tasarıma sahip olan ön kısmında büyük panjur, LED farlar ve yuvarlak hatlı ön cam dikkat çekerken yan kısımda, camların üst kısmına yerleştirilen kameralı yan aynalar göze çarpmakta.

Arka kısmı, aracın geneline göre sade bir tasarım sunarken fütüristik hava iç mekanda da göze çarpıyor. Dev bir çember içerisinde oturan sürücünün önünde yer alan göstergelerin büyük kısmı direksiyon simidinin iç kısmına alınırken dijital göstergeli orta konsol da direksiyonun hemen yanına yerleştirilmiş. 9 kişilik oturma kapasitesi sunan aracın sürücü koltuğu dışında kalan koltukları katlanarak dev bir yatağa dönüşebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder