6 Eylül 2011 Salı

Infiniti FX Sebastian Vettel



2011 Frankfurt otomobil fuarı kapılarını açmaya hazırlanırken üreticiler yeni araçlarını birer birer tanıtıyor. Tanıtılan araçlardan bazıları markaların gelecekte üretecekleri konseptler olurken bazıları da güncel modellerin değişik versiyonları olarak dikkat çekiyor.

Yakın zamanda küçük bir makyaj gören FX serisi modellerini daha da sportif hale getirmek isteyen Infiniti, Sebastian Vettel’in yardımına başvurarak şampiyon pilotun istediği aracı yaratmış. FX50S Premium temelli bir araç olan FX Sebastian Vettel, alçaltılmış süspansiyon sistemi, özel logoları, hafifletilmiş jantları, karbon fiber parçalarla donatılmış gövdesi ve açık renkli LED ile donatılan stoplarıyla dikkat çekerken LED teknolojisinin ön kısımda sis farlarında kullanıldığı görülüyor.

Ön tamponun alt kısmına büyük bir splitter yerleştiren Infiniti yan etekleri de büyütürken arka tampon altına bir difüzör eklemiş. Egzoz sisteminin yenilenen çıkışlarını difüzör içerisine alan firma bagaj kapağı üzerine de karbon fiber spoiler ekleyerek yüksek süratlerde aracın yola daha iyi tutunmasını sağlamış.

5 litre hacimli v8 motoru da modifiye edilen aracın güç ve performans verileri açıklanmazken iç mekanda da Sebastian Vettel’in öncülüğüyle tasarım değişiklikleri yapılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder