5 Eylül 2011 Pazartesi

Audi S6 ve S6 Avant


Audi’nin S ailesi genişlemeye devam ediyor. S8’in ardından şimdi de A6’nın en sportif versiyonu S6 ve station wagon versiyonu S6 Avant tanıtıldı.
Tasarımları, sahip oldukları gücü başarılı bir şekilde gizleyebilen otomobillerin tamponlarında yapılan makyaj sonrasında boyları sırasıyla 16 ve 8 mm uzamış. S serisi modellerinde bir gelenek halini alan metal yan ayna muhafazaları bu araçlarda da bulunurken gövde üzerinde çeşitli yerlerde kromajlı parçalar dikkat çekiyor. Arka kısımda yeni bir spoiler ve dört çıkışlı egzoz sisteminin haricinde küçük difüzör de dikkat çekiyor.

İç mekanda da sade bir sportiflik sunan otomobillerde baklava desenli sportif koltuklar, S6 logoları, sportif direksiyon simidi, karbon fiber kaplamalar ve alüminyum pedal seti standart olarak sunuluyor. Otomobilin standart donanımında bulunan bir diğer özellikse havalı adaptif süspansiyon sistemi. Dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte yol tutuşa katkıda bulunan bu donanımın yanında 19 inç çaplı jantlar sunulurken opsiyonel donanımda 20 inç çaplı jantlar ve karbon seramik fren diskleri bulunuyor.

S8’de de kullanılan çift turbo beslemeli 4 litre hacimli v8 motorun 420 beygir güç, 550 Nm tork üretebilen bir versiyonunu kullanan S6 serisinde 1.895 kg ağırlığındaki sedan model 0’dan 100 km/s sürate 4.8 saniyede ulaşırken 1.950 kg ağırlığa sahip Avant aynı sürate 4.9 saniyede ulaşabiliyor. 7 ileri vitesli S-Tronic şanzımanla donatılan araçların maksimum sürati 250 km/s’te elektronik olarak sınırlandırılmış.

S8’de olduğu gibi düşük güç gereken durumlarda sekiz silindirinin dördünü kullanım dışı bırakabilen motor Start&Stop sistemine de sahip. Bu sayede sedan modelin ortalama yakıt tüketim değeri 9.7 litre/100 km olarak açıklanırken Avant için değer 9.8 litre/100 km olarak gerçekleşiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder