4 Eylül 2011 Pazar

Fiat Punto


İtalyan üretici Fiat, 2010 model yılında makyajladığı ve ismini Punto EVO olarak değiştirdiği hatchback modelini bir kere daha tazeledi. Yeni motor seçenekleri ve tasarım detaylarıyla dikkat çeken aracın ismi de Punto oldu.

Dışarıdan bakıldığında daha sade çizgilere sahip yeni tamponlarından tanınabilen otomobil için yeni gövde renkleri ve jant tasarımları sunulmakta. Önden bakıldığında Grande Punto modeline yaklaşan bir görünüme büründüğü görülen Punto'nun iç mekanında yeni logolar ve koltuk kumaş desenleri dikkat çekiyor.

Ürün gamına yeni katılan motorlar arasında olan ve daha önce 500 ailesinde de dikkat çeken TwinAir ünite 0.9 litre hacimli, turbo beslemeye sahip benzinli bir motor. 85 beygir güç, 145 Nm tork sunan ünite 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulmakta.

Aracın turbo Diesel seçeneklerine 1.25 litre hacimli motorun 85 beygir güç, 200 Nm tork üretebilen versiyonu ekleyen Fiat, Start&Stop ve vites değiştirme göstergesi gibi donanımlarla araçların yakıt tüketimlerini daha da aşağıya çektiğini belirtmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder