4 Eylül 2011 Pazar

Abarth Punto SuperSport ve 695 Competizione



Fiat'ın 2011 Frankfurt otomobil fuarı yenilikleri Punto ile sınırlı değil. İtalyan markanın resmi modifikasyon firması Abarth, Almanya'ya Punto ve 500'ün özel versiyonlarıyla geliyor.

Birleşmiş İtalya'nın 150. yılını kutlamak amacıyla hazırlanan otomobillerden ilki olan Punto SuperSport füme gövde rengiyle birlikte sunulan siyah renkli grafiklerle dikkat çekiyor. Yan aynaları da siyah renkli olan otomobilin 18 inç çaplı jantları da aynı renge boyanmış.

Koni marka ayarlanabilir süspansiyon sistemiyle donatılan aracın 4 pistonlu kaliperleri kırmızıya boyanırken delikli fren disklerine sahip olan donanım Abarth Punto EVO Esseesse'de de kulanılan egzoz sistemiyle zenginleştirilmiş.

Turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli motoru 180 beygir güç, 270 Nm tork üretebilen aracın maksimum sürati 216 km/s olarak açıklanırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 7.5 saniye.

695 Competizione'de sunulan özellikler de Punto SuperSport'unkilere yakın. Mat gövde rengi ve koyu renkli yan aynalarıyla dikkat çeken otomobilin tavanında damalı bayrak deseni bulunurken 17 inç çaplı jantların da renkleri koyu seçilmiş. Delikli fren disklerine sahip olan otomobilin kaliperleri de kırmızı renkli.

Dışarıda bulunan Competizione logoları iç mekanda ön konsol ve koltukları süslerken arka koltukların yerini alan takla kafesi aracın pist kullanımı için de hazırlandığını belli ediyor. Karbon fiber kaplamaların dikkat çektiği ön konsol haricinde tavanda kullanılan süet döşemeler dikkat çekerken harika görünen koltukların yan destekleri de sportif kullanıma uygun görünüyor.

Punto'da kullanılan motorun aynısına sahip olan 695 Competizione 180 beygir gücü ön tekerleklere 5 ileri vitesli, sıralı şanzımanla aktarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder