2 Mart 2011 Çarşamba

Alfa Romeo 4C


2011 Cenevre otomobil fuarında sergilenen sportif araçlardan birisi de Alfa Romeo'nun konsept modeli 4C oldu. Boyutları ve genel tasarımıyla Lotus Elise modeline göndermeler yapan araç tanıdık bir motor-şanzıman ikilisiyle donatılmış.

Ortadan motorlu, arkadan itişli, iki kişilik bir otomobil olan 4C, yaklaşık 4 metre boya ve 2.4 metrenin hemen altında kalan bir aks mesafesine sahip. Boş ağırlığı 850 kg'ın altında kalan aracın yuvarlak hatlı tasarımı son dönem Alfa Romeo modellerini hatırlatırken jantların şekli klasikleşmiş örneklere göndermeler yapıyor.

2012 yılında satışa sunulması planlanan araçta kullanılan motorsa Giulietta Quadrifoglio Verde ve 159 1750 TBI modellerinde görev yapan turbo beslemeli ünite. 1.75 litre hacimli motorun ürettiği 200 beygir güç, çift debriyajlı yarı otomatik şanzımanla arka aksa iletilirken araca 5 saniyenin altında kalan bir 0-100 km/s depar süresi ve 250 km/s'in üzerinde maksimum sürat sağlıyor.

4 yorum:

  1. Yakışıklı değil ama karizmatik. :)

    YanıtlaSil
  2. Avrupa fiyatı 45.000€'dan başlayacakmış. KTM X-Bow platformu kullanılacakmış doğrusu karbon-fiber ve aluminyum kullanımı bu kadar fazla olan bir araba için bu fiyat bir devrim. Peynir ekmek gibi satılır bu fiyatı tuttururlarsa hele ki alfistiler 1989'dan beri arkadan itişli bir Alfa bekliyorken...

    YanıtlaSil
  3. Aynen öyle ama bakalım bize gelir mi. Gelirse fiyatı nasıl olur? Bizim yüksek kaliteli yollarımızda süspansiyonun dağılması ne kadar sürer? :)

    YanıtlaSil