4 Mart 2011 Cuma

RUF Rt 12 R

Alman modifikasyon firması RUF, Porsche 911 temelli RT 12'ailesinin yeni versiyonunu 2011 Cenevre otomobil fuarında sergiledi.

Büyük bir splitter ve geniş hava yarıklarıyla donatılan ön tamponu karbon fiberden üretilen otomobilin tavanı, kaputu, bagaj kapağı gibi birçok yerinde bu malzeme kullanılırken kapılar alüminyumdan üretilmiş. Hafifletme çalışmaları kapsamında koltuklar da karbon fiberden üretilirken arka ve yan camlar plastik.

19 inç çaplı jantlar ve arkada bulunan büyük spoiler ile sportif görünüşü pekiştirilen aracın yol tutuşu da iyileştirilmiş. Güçlenen motorun daha rahat nefes alabilmesi için arka çamurlukların üzerinde delikler açılırken aerodinamik özellikleri iyileştirmek için yan aynalar küçültülmüş.

Arka tamponu da yeniden şekillendirilen otomobilin egzoz sistemi yenilenirken güçlendirilen fren sisteminde kullanılan karbon seramik diskler önde 380, arkadaysa 350 mm çaplı.

Çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli motoru 730 beygir güç, 940 Nm tork üretebilen aracın ağırlığının 1.495 kg olduğu belirtilirken 6 ileri vitesli manuel şanzımanla maksimum sürati 370 km/s olarak açıklandı. Standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılmış olan otomobili arkadan itişli olarak da ısmarlamak mümkün.

RUF Rt 12 R'ın fiyatıysa vergiler hariç 279.000 Euro olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder