1 Mart 2011 Salı

Renault R-Space


Renault da modaya uydu ve 2011 Cenevre fuarında küçük bir MPV konsepti tanıttı. Doğal olarak Opel Meriva ve Ford B-Max'ten çok daha dikkat çekici bir tasarıma sahip olan aracın seri üretime geçtiğinde görünüşünde olacak değişiklikler büyük ihtimalle etkileyicilik faktörünü önemli ölçüde aşağıya çekecek.

Genel olarak yuvarlak hatlara sahip olan aracın aydınlatma grubunda görev yapan LED teknolojili far ve stoplar dikkat çekici bir görünüm sunarken panoramik tavanın küçük parçalara bölünmesi ilginç bir tasarım oyunu olmuş. Arka kapıları geriye doğru açılan otomobilin iç mekanı önde oldukça sadeyken küçük kare prizmalardan oluşan arka koltuklar çok orijinal bir görünüm sunuyor. Bu ilginç yapıları sayesinde modülerlikte çığır açan arka kısım burada oturan kişilerin ihtiyaçlarına göre şekillenirken istendiğinde tamamen düz bir bagaj zemini elde edilebilmesini de sağlıyor. 21 in çaplı jantlarıyla oldukça sportif bir görünüm sunan aracın yan aynaları da yerlerini kameralara bırakmış.

Fiat ve Ford gibi rakiplerinin ardından Renault da aşırı beslemeli minik motorlar klasmanına giriyor. R-Space'ın 900 cc hacimli, üç silindirli motoru turbo besleme yardımıyla 110 beygir güç, 160 Nm tork üretebiliyor. Çift debriyajlı yarı otomatik şanzıman EDC ile donatılan otomobilin ortalama yakıt tüketim değeri 3.7 litre/100 km olarak açıklandı. 1.300 kg'lık boş ağırlığa sahip olan küçük MPV 0'dan 100 km/s sürate 11 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 200 km/s olarak belirtilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder