29 Kasım 2012 Perşembe

Porsche Cayman


Yeni modelinin haberini daha dün yaptığım Cayman'ın teknik verileri de açıklandı. İlk olarak Los Angeles otomobil fuarında görücüye çıkacak olan otomobil Mart ayından itibaren satışa çıkacak.

Tasarımında büyük bir sürpriz olmayan Cayman'ın Boxter'dan farklı olan yanları arasında ön tamponda bulunan sis farlarının yerleşimi ve daha yükseğe konumlandırılmış arka spoiler gösterilebilir. Hıza göre yüksekliği ayarlanabilen spoilerin açısı da Boxster'da olduğundan farklı.

İç mekanında Boxster'dan farksız olan otomobilin ikinci neslinde takip mesafesi ayarlı hız sabitleme sistemi, Burmester ses sistemi, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi gibi opsiyonlar ilk defa sunuluyor.


Motorlarında küçük performans artışları bulunan araçlardan 2.7 litre hacimli Boxer motora sahip olanı 275 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s hızlanmasını 5.4 saniyede tamamlayabilen otomobilin maksimum sürati 266 km/s olarak açıklanırken ortalama tüketim değeri de seçilen şanzımana göre 7.7 ile 8.2 litre/100 km arasında değişiklik gösteriyor.

Boxster S'te kullanılan 3.4 litre hacimli Boxer motor 325 beygir güç üretirken bu aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.7 saniye alıyor. Maksimum sürati 283 km/s olan aracın ortalama tüketim değeriyse 8 ile 8.8 litre/100 km aralığında.

6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanlarla alınabilen araçlarda 18 ve 19 inç çaplı jantlar kullanılacak. Cayman'ın Almanya satış fiyatlarını da açıklayan Porsche giriş modeline 51.385 Euro fiyat biçerken Boxster S'in fiyatı 64.118 Euro seviyesinden başlıyor.

1 yorum:

  1. cok guzel ama boxter alacak insanin aklini celecek kadar degil. ama bu onun sucu degil yeni boxter efsane oldu o yuzden

    YanıtlaSil