17 Mayıs 2010 Pazartesi

Alfa Romeo Brera


Alfa Romeo'nun sportif hatchback modeli Brera, yeni motor seçeneklerine kavuşuyor. 2010 yılı Mayıs ayına kadar en küçük motor seçeneği 2.2 litre hacimli olan Brera bu şekilde ülkemizde uygulanan orantısız vergiyi de bir yere kadar atlatabilecek.

Yeni motor seçeneklerinden ilki olan 1750 TBI, turbo beslemeye sahip, 1.75 litre hacimli benzinli bir motor. 159 ve Giulietta modellerinde de kullanılan motor Brera'nın kaputu altında 200 beygir güç, 320 Nm tork üretebiliyor. Maksimum sürati 235 km/s olarak açıklanan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 7.7 saniyede ulaşabiliyor.

İkinci motor seçeneği 2 litre hacimli bir turbo Diesel olan aracın bu ünitesi 170 beygir güç, 360 Nm tork üretebiliyor. 217 km/s maksimum sürate olanak tanıyan JTDM motor aracı 0'dan 100 km/s sürate 8.8 saniyede ulaştırıyor.

Bu motorlarla birlikte tanıtılan bir başka donanımsa Italia Independent paketi oldu. Dış mekanda mat siyah renge boyanmış titanyum aksam ile 18 in çaplı, siyah renkli ve türbin görünümlü jantlar dikkat çekerken iç mekanda karbon fiber görünümlü kaplamalar ve navigasyon sistemi bulunuyor.

5 yorum:

  1. Brera ömrünün son yılını yaşamıyor mu?
    2011, en geç 2012 de yerine yeni bir model tanıtılackamış.

    YanıtlaSil
  2. Genelde 8 yılda yenileniyor bu tip araçlar. 4. veya 5. yıllarında makyajlanıyorlar. 2005 yılında üretime giren 159 ve Brera da 2013 yılına kadar idare edebilir gibi görünüyor. Giulietta'nın piyasaya sürülmesiyle birlikte dikkatler 159'un yeni versiyonu üzerinde yoğunlaşmıştır büyük ihtimalle. Bu araçtan kısa süre sonra da Brera'yı piyasa da görebiliriz büyük ihtimale.

    YanıtlaSil
  3. Ben uzun zamandır okuduklarımı şöyle özetleyeyim... Fiat Group'un Alfa Romeo ve Chrysler ile planları, Chrysler markalarını (Chrysler, Jeep, Dodge) korurken Alfa'yı ABD'ye sokmak üzerine kuruluymuş; zaten oldukça da mantıklı. ABD pazarına uygun Chrysler LX platformu üzerine 169 yerine gelecek bir sedan, 159'un yerine Giula, 2 farklı segmentte SUV geleceği söyleniyor. GT, Brera ve Spider'ın en geç 2011 ortalarında ömürlerini dolduracağını ve ilk aşamada sadece Spider'ın yerinin dolacağını açıklamışlar. Herhalde bu planların kesinleşmesi ve devamı Giulietta'nın ve Giula'nın başarılarına bağlı.

    YanıtlaSil
  4. Alfa Romeo'nun A.B.D. pazarına girmesi 2006 yılından beri erteleniyor. Satışı başlanacak ilk otomobilin 159 olacağı o zamanlar "kesinleşmiş" bilgiydi. Durum böyle olsa da 166 modelinin bu ülke için daha uygun boyutlarda bir otomobil olduğu da bir gerçek. 166'nın yenilenme vaktinin çoktan gelmiş olması ve ortada hala bir araç bulunmaması da araç tanıtımı için A.B.D. pazarına girişin beklenmesi olarak yorumlanabilir.

    159'unsa 2 litre hacimli turbo Diesel motorunun 120 beygir güç üretebilen versiyonuyla birlikte iki yeni donanım seviyesi Fransa pazarı için bu hafta tanıtıldı. Bu nedenle de aracın daha birkaç yıl üretimde kalacağı düşünülebilir. Ayrıca Alfa Romeo, A.B.D. pazarında Ford'un eskiden Focus için uyguladığı stratejiyle 159'un şu anki versiyonlarını satma yoluna da gidebilir. Focus'un ikinci nesli Avrupa'nın her ülkesinde kullanılırken Amerika kıtasında halen birinci nesil modeller satılıyordu. Aynı şeyi Alfa Romeo da 159 için yapabilir.

    YanıtlaSil
  5. @spooky brera'nın 2011'de üretimden çekilmesi gibi bir durum, hele ki alfa romeo gibi ürün yaşam eğrisini maksimize eden bir marka için imkansız o duyumlar duyum olarak kalır her zaman.

    YanıtlaSil