21 Mayıs 2010 Cuma

Maybach 57S Coupé



Finansal olarak pek iç açıcı günler geçirmeyen Maybach markasına Alman gövde üreticisi Xenatec'ten bir yardım gelmek üzere. Maybach 57S modelinin Coupé versiyonunu üretmeye talip olan firma oldukça şık bir ön çalışmaya imza atmış.

5.730 mm'lik uzunluğunun değişmemesi planlanırken genişlik artarak 2.180 mm'ye, yükseklik de azalarak 1.480 mm'ye ulaşacak.

B sütunu geriye alınarak kapıları büyütülecek olan otomobilin tamponları daha sportif görünecek şekilde tasarlanırken egzoz sistemi de sportif bir ses vermesi için elden geçirilecek.

Çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli v12 motorda bir değişiklik beklenmezken 630 beygir gücündeki bu araçtan sadece 100 adet üretilip tanesinin 650.000 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor.

2 yorum:

  1. cok sik gorundugu bir gercek, ama bu kadar uzun bir aracta coupe formu iyi bir fikir degil gibi sanki hocam. o kapilarin boyu ne kadar olacak? arkaya gecmek isteyen adam nasil egilip bukulecek?

    YanıtlaSil
  2. Zaten sedan Maybach tipi bir otomobil sahibi olan insanların alacağı bir araç olacak bu sınırlı üretim coupé. Hiçbirinin arkasına insan oturacağını sanmam. Normalde arka koltukta oturan patronun canı sıkıldığında kullanacağı bir otomobil olacak.

    YanıtlaSil