16 Mayıs 2010 Pazar

Volkswagen Golf GTI Excessive




Wörthersee 2010 organizasyonu kapsamında tanıtılan Golf GTI Adidas'a bir kardeş geldi. Görsel modifikasyona uğrayan otomobil henüz bir konsept olsa da göreceği ilgiye göre üzerindeki parçalar Golf GTI'ın aksesuar listesine girebilir.

Standart Golf GTI modellerinin ön tamponunda bulunan sis farları iptal edilirken hava kanallarının tamamı piyano siyahı rengine boyanmış. Bunun haricinde öne bir splitter ekleyen Volkswagen, bu parçayı aracın yan kısımlarına kadar uzatmış. Her iki yanından da 30 mm genişleyen otomobilin çamurluk kaplamaları da yeni yan etekler gibi piyano siyahına boyanmış.

Bagaj kapağı üzerine büyük bir spoiler yerleştirilen aracın tavanı da siyaha boyanmış. Arka tamponunun alt kısmı da makyajlanan aracın çift egzoz sistemi artık dairesel yerine dörtgen çıkışlara sahip. BBS tarafından üretilen CH Black Edition adlı siyah renkli ve 19 inç çaplı jantlarsa yarı slick lastiklerle sarılmış.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorunda bir değişiklik yapılmayan otomobil yeni egzoz sistemi sayesinde standart modelden 4 beygir (214) ve 6 Nm (286) daha iyi değerlere imza atmış.

Aracın fren performansını iyileştirmek için büyük değişiklikler yapan Volkswagen, ön aksta 370, arkadaysa 310 mm çaplı fren diskleri kullanmış. Kaliperlerine "GTI/Wörthersee 2010" yazısı işlenmiş olan otomobilin süspansiyon sistemi de alçaltılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder