10 Ocak 2021 Pazar

Nio ET7


Şimdiye kadar SUV modelleriyle karşımıza çıkan Nio'nun ürün gamına bir de sedan katılıyor. Nisan 2019'da konsept haliyle gördüğümüz araç, şık tasarımının yanında dikkat çekici batarya opsiyonlarına da sahip olacak.

ET7'nin genel hatlarına bakıldığında konsept halinin detaylarının korunduğu görülebiliyor. Çift katlı far tasarımıyla sivri tutulan burun kısmı sayesinde 0.23'lük hava sürtünme katsayısına sahip olan aracın tavanında, otonom sürüş için lidar sensörleri bulunuyor. Kısa tutulan bagaj kapağı nedeniyle bir liftback'i andıran aracın stopları da ince uzun bir LED çubuk şeklinde.

Boyu 5, aks mesafesi de 3 metrenin üzerinde olan sedan, iç mekanda da sadelik sunuyor. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, çok büyük olmayan dijital gösterge paneli ve yükseltilmiş ara konsolun önüne yerleştirilen dokunmatik ekran dikkat çeken kalemler. Aracın donanımında 23 hoparlörlü bir ses sistemi de yer alıyor.

653 beygir güç, 850 Nm tork üretebilen elektrikli otomobilde üç farklı batarya opsiyonu bulunuyor. 70 kWh kapasiteli ünitelerle 500 km menzil açıklayan Nio, 100 kWh ile 700, 150 kWh ile 1.000 km menzil sunacağını söylüyor. Aracın 0-100 km/s deparıysa 4 saniyede tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder